Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Időben figyelj rá!

Időben figyelj rá!

Napjainkban egyre nagyobb veszélyt jelent a magas koleszterinszint. Mégse veszik az emberek komolyan ezt a betegséget. Tudják, hogy mik a káros következményei, tudják, hogy mikor magas a koleszterinszint, de nem foglalkoznak különösebben vele. Pedig kellene, nagyon is kellene!
Ez a betegség a korai szakaszban nem okoz semmiféle panaszt, szinte észre se lehet venni. Ezért nem fordulnak orvoshoz az emberek, mert semmijük sem fáj, nincsen semmiféle kellemetlen tünetük. Sőt, sokan nem is tudják, hogy magas a koleszterin szintjük, erre csak akkor derül fény, ha megméretik.
A magas koleszterinszint alattomos betegség, mert sokáig semmiféle tünetet sem produkál. Csak évek, esetleg évtizedek múlva jelentkezhetnek a tünetek, 50-60 éves korban. A mai fiatalok nem is foglalkoznak ezért ezzel, hisz a rohanó világunkban nincs idejük olyan betegséggel foglalkozniuk, aminek a hatásait majd csak 20-30 év múlva fogják érezni. Sokan úgy vannak vele, hogy őket úgysem fogja érinteni. Akkor kezdenek el foglalkozni vele, amikor megjelennek az első érrendszeri problémák. Vagy esetleg rosszabb esetben még akkor sem.
Ha elmennek orvoshoz a betegek, az orvos először is kivizsgálja őket, hogy mitől magas a koleszterinszintjük, majd ír föl nekik megfelelő gyógyszert. Tehát a betegek feladata, hogy szedni kell a gyógyszert, még akkor is, amikor nem éreznek semmiféle változást. Mert akkor is van változás, ha nem érzékelik. Akkor is van gyógyulás. Ha elhanyagolják a gyógyszer szedését, nem lesz javulás.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Körömgomba

A körömgomba nem csupán esztétikai probléma, időskorban az emberek 50%-a fertőzött lehet. Azért ilyen magas …

Hozzászólás