Aromaterápia

Az aromaterápia azon az elven alapul, hogy a természetes illatok, a bizonyos növényekből vagy virágokból kivont illóolajok hatással vannak a hangulatunkra, kedélyállapotunkra.
Az aromaterápia gyakorlói meg vannak bizonyosodva róla, hogy az illóolajok vagy aromaterápiás olajok egészségvédő hatásúak is, például antidepresszáns vagy antibakteriális tulajdonsággal rendelkeznek.
Egyes illóolajok önmagukban is kifejtenek fizikai vagy érzelmi hatásokat – mint a levendula, amiről ismert nyugtató hatása, vagy a borsmenta, ami frissítő. Más olajokat kevernünk kell a megfelelő hatás elérése érdekében, például az ylang-ylang grapefruittal keverve stresszoldó.
Hogy a kívánt hatást elérjük, tegyünk néhány csepp illóolajat párologtató edénybe vagy forró vízzel teli tálba.
Közvetlenül ne alkalmazzuk bőrön, először keverjük el néhány cseppjét valamilyen hordozó olajban (más növényi, nem esszenciális olajban). Bőrön vagy gyógyászati célra még hígítva is csak 1oo százalékos tisztaságú illóolajat használjunk.
Az aromaterápia azonban nem merül ki ennyiben, az olajokat

Lássuk, hogy a népszerűbb olajok közül melyik mire van jó hatással.
Stresszoldásra nagyon jó a bergamott, a kamilla, a levendula, a narancs, a pacsuli, a vanília és az ylang-ylang.
A szorongást csökkenti a bergamott, a római kamilla, a cédrus, a jázmin, a levendula, a neroli, a pacsuli, a rózsa és a szantálfa.
Önbizalom növelésére alkalmas a bergamott, a ciprusfa, a grapefruit, a jázmin, a narancs és a rozmaring.
Szomorúság ellen használható a bergamott, a római kamilla, a grapefruit, a jázmin, a levendula, a narancs, a rózsa, a szantálfa és az ylang-ylang.
Fáradtság ellen hatásos a bazsalikom, a gyömbér, a grapefruit, a jázmin, a citrom, a pacsuli, a borsmenta, a rozmaring és a szantálfa.
Afrodiziákumként használatos a jázmin, a pacsuli, a rózsa, a szantálfa, a vanília és az ylang-ylang.
A memóriára jó hatással van a bazsalikom, a ciprusfa, a citrom, a borsmenta és a rozmaring.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply