Kezdőlap / Egészség és fitness / Hogyan használjuk az illóolajokat?

Hogyan használjuk az illóolajokat?

Az illóolajokat sokféleképpen alkalmazhatjuk, a lábfürdőktől kezdve az illatos légfrissítőkig. Ne felejtsük, el, hogy a kevesebb mindig több.
Végezzünk bőrpróbát használat előtt. Tegyünk egy csepp hígítatlan olajat a könyökhajlatunkba, és várjunk 24 óráig, ha nem jelentkezik vörösödés vagy viszketés, akkor nyugodtan használhatjuk.
Ha ülőfürdőt akarunk készíteni: adjunk a kád vizéhez illóolajtól függően 3-8 cseppet mielőtt beleülünk. Maradjunk a kádban legalább tíz percig.
Inhalálhatunk is az illóolajokkal. Köhögés ellen például használhatunk eukalipusz olajat, stressz ellen borsmentát vagy szantálfát. Tegyünk négy cseppet egy tál forró vízbe. Hajoljunk a tál fölé, terítsünk fejünkre törülközőt, és lélegezzük be a jótékony gőzöket néhány percig (csak 1oo százalékos tisztaságú olajat használjunk, a mesterséges illatos olajokat inkább csak légfrissítőként ajánlottak).
Készíthetünk lábfürdőt: tegyünk egy liter vízbe 5-7 csepp illóolajat, áztassuk benne lábunkat tíz percig. Próbáljuk ki a citrom, a menta vagy a teafa olajával.
Légfrissítőként is használhatjuk őket: egy szórófejes flakon töltsünk meg vízzel, tegyünk bele 2o csepp illóolajat, vagy száraz virágra cseppentsünk egy-két cseppet.
Masszázsolajat is készíthetünk, ha valamilyen hordozóolajba néhány csepp illóolajat keverünk. Növényi olaj legyen, mert az ásványi olaj vagy a babaolaj nem szívódik fel olyan jól. Normál bőrre ajánlott a hidegen sajtolt szűz olívaolaj, szárazra a kókuszolaj. Könnyen zsírosodó bőrre próbáljuk ki a szőlőmagolajat.
Soha ne használjunk illóolajat hígítatlanul, és nagyon vigyázva alkalmazzuk idősek, betegek, várandós nők és gyermekek esetében.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply