Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Ha nem látjuk a fogyás eredményét

Ha nem látjuk a fogyás eredményét

Majdnem mindenkinek vannak súlyproblémái – a többségnek a túlsúly miatt, de olyanok is vannak, akik nem tudnak hízni. Aki belekezd valamilyen kúrába, általában tudni szeretné, mikor fog elkezdeni fogyni, vannak-e mellékhatásai, de sok más kérdés is felmerül.

Tornázom, mégis nem hogy fogynék, de hízok!
Ebben az esetben legjobb, ha felé sem nézünk a mérlegnek egy darabig. Ha rendszeresen tornázunk és diétázunk, akkor mindenképpen kalóriát vesztünk és zsírt égetünk. A mozgás hatására izmosabbak leszünk, de mivel az izom nehezebb a zsírnál, a mérleg nyelve nem mozdul, vagy akár többet is mutat. Ez ne keserítsen el bennünket, csak folytassunk mindent tovább anélkül, hogy állandóan a súlyunkat ellenőriznénk. Inkább mérjük a derék- és csípőbőségünket, illetve a többi fogyasztani kívánt testrészt, akkor valószínűleg észre fogjuk venni a fogyás jeleit. Ha így sem látunk változást, ideje felülvizsgálni az étrendünket, és esetleg szakértő véleményét kikérni, hogy mit kellene ennünk vagy még elhagynunk.

Napok óta tornázom, és semmi eredményt nem látok
Ez bizony sokaknál előfordul. Ilyenkor azt érdemes figyelni, hogy vajon veszítünk-e kalóriát, illetve kényelmesebbek-e a ruháink. Nem mellékes, ha egészségesebbnek, energikusabbnak, kevésbé stresszesnek érezzük magunkat, vagy jobban alszunk – ezek ugyanis a rendszeres mozgás eredményei. Valójában már hamar elkezdünk fogyni, de a testnek időbe telik, míg megszabadul a zsírpárnáktól. Maradjunk pozitívak, és ne hagyjunk fel a mozgással akkor se, ha nem látunk kezdetben jelentős változást.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás