Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Zsírszegény táplálkozás és gyümölcsfogyasztás

Zsírszegény táplálkozás és gyümölcsfogyasztás

Az emberek a szükséges gyümölcs- és zöldségmennyiségnek töredékét sem fogyasztják el. Pedig a rostokban gazdag táplálkozás amellett, hogy nem hizlal és ideális kiegészítője a fogyókúrás étrendnek, még vitaminokkal is feltölti szervezetünket.
Egy pohár valódi, édesítőszer és főként cukor nélkül készített gyümölcslé is fedezi gyümölcsszükségletünk egy részét. Az üzletekben kapható italok és koktél elnevezésű gyümölcslevek általában bőségesen telítettek cukorral és nagy részük csak víz.
A húsok rendkívül fontos fehérjeforrások és megfelelően elkészítve testsúlyunkra is kedvezően hatnak.
Húsból mindig válasszuk a soványabb fajtákat, amennyiben zsírosabb részek találhatóak rajta, azt távolítsuk el. A húsokat lehetőleg grillezzük, a zöldségeket pároljuk hozzá. A zöldségek kitűnő főételnek bizonyulnak, ne csak köretként fogyasszuk őket.
A kolbászfélék rendkívül hizlalóak, fogyasztásukat mellőzzük.
Szárnyasok készítésekor távolítsuk el róluk a bőrt, mert energiatartalmuk 60 százalékát ez adja. A tojást buggyantva készítsük, ennek előnye, hogy nem szükséges hozzá zsiradék. A zsíros húsú halak, mint például a lazac, a hering, a makréla szívvédő hatással bírnak, ezért fontos fogyasztásuk.
Házilag készített hamburgerünk is lehet kevésbé zsíros, amennyiben kimondottan zsírszegény darált húsból készítjük azt.
Bármilyen étel készítésekor lehetőleg mellőzzük az olaj vagy a zsír használatát, amennyiben nem oldható meg az étel jellegénél fogva, úgy minden esetben jól csepegtessük le vagy itassuk fel papírtörlő segítségével a felesleges olajat fogyasztás előtt.
Tejtermékekből is válasszuk a zsírszegényebb fajtákat, érdemes erre ügyelni vásárláskor, hiszen tejből, sajtból, tejfölből, vajból és margarinból is kapható sovány.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás