Eperkúra

Az eperkúra ideje alatt ajánlott mindennap legalább 1 kg epret elfogyasztani.
Fontos a folyadékpótlás is, így nagyon ügyelni kell rá, hogy legalább 2-3 liter vizet vagy cukormentes gyümölcslevet igyunk naponta. Az eper magas C-vitamin-tartalommal rendelkezik, már fél kg gyümölcs elfogyasztásával pótolható a napi szükséges C-vitamin adag , ebből következik, hogy megerősíti az immunrendszert, segít megakadályozni a szabadgyökök sejtroncsoló hatásait, ezen kívül az anyagcsere működésre is jótékony hatással van. A C-vitamin a gyümölcssavakkal és a jóddal együtt növeli a zsírégetést. Az eper káliumtartalma szabályozza a szervezet vízháztartását. A gyümölcs B-vitaminjai pedig jó hatással vannak az idegrendszerre is. Az epret az egyik legjobb vértisztító, méregtelenítő és vizelethajtó gyümölcsként tartják számon, fogyasztása ugyanis jótékonyan hat máj és vese működésére is. Belső tisztító hatásai természetesen külsőleg is megmutatkoznak, így az eperkúrával a bőr szépsége is nagy mértékben fokozható: B5- és B6-vitamin-, illetve magnéziumtartalmának köszönhetően a bőr felfrissül, antioxidáns hatása révén pedig véd a káros ultraibolya-sugárzástól, így a legjobb, ha az eperkúrát a nyaralás előtti időszakra időzítjük. Külsőleg is használható, pakolásokat készíthetünk belőle.
Az eper mellé együnk joghurtot is. A joghurtban tejsavbaktériumok vannak, amelyek méregtelenítő hatásúak, és gondoskodnak az egészséges bélflóráról.
A kúra körülbelül egy hétig alkalmazható, de inkább 5 napig. Ez alatt az idő alatt 3-4 kilótól szabadulhatunk meg. Gyermekeknek, terhes nőknek semmiképp sem ajánlott. Ha pedig allergiásak vagyunk az eperre semmiképp se próbálkozzunk.
Hogy ne legyen olyan drasztikus, a kúrát két- háromnapos krumpli- vagy valamilyen hasonló diétával vezethetjük be. Más diétát folytatók is nyugodtan használhatják ezt a gyümölcsöt, kevés szénhidrát- és fehérjetartalma miatt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás