Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Csirkés saláta

Csirkés saláta

Mit csináljunk az előző napról megmaradt csirkehússal? Vagy akár gyorsan össze akarunk dobni egy finom kalóriaszegény vacsorát? A megoldás egyszerű… Csirkés saláta!
4 adaghoz a hozzávalók 30 dkg főtt csirkehús, 3 szál zellerszál, egy piros alma, két szál újhagyma, egy kis fej piros fejes saláta, 8dkg aprított, pörkölt dióbél és végül 4 retek. A csirkehúst lebőrözzük, kicsontozzuk és csíkokra vágjuk. A zellerszálakat megtisztítjuk, és kis darabokra szedjük. Az almát forró vízzel lemossuk, negyedeljük, kicsumázzuk, és héjastól cikkekre vágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk és karikára szeljük. Az összes hozzávalót egy nagy tálba töltjük. A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk és négy tányérra vagy egy nagy tálra leterítjük. A retket megmossuk, késsel hosszában bevagdossuk, majd felszeleteljük. A csirkesalátát a salátalevelekre szedjük, és pörkölt dióval megszórjuk. A retekszeleteket mellérakjuk. A mártáshoz használunk 20 dkg majonézt, 1 dl tejfölt, 2 evőkanál almalevet, sót, őrölt borsot és reszelt szerecsendiót. Ezt mind összekeverjük és ráöntjük a salátánkra, és rögtön tálalhatjuk is. Dresszinget ízlésünk szerint variálhatjuk.
Kiváló egy könnyed nyári vacsora elfogyasztásához, egészséges hozzávalókat tartalmaz. Mint tudjuk, a csirkehús kevés kalóriát tartalmaz és a zöldség-gyümölcs vitaminjairól nem is beszélve. Könnyű elkészíteni, nem vesz sok időt igénybe. „Vészhelyzetekre” ideális megoldás, ha tényleg nincs otthon semmi és, ha váratlan vendégek is jönnének, fogadásukra alkalmas, friss étel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Hozzászólás