Hozzávalók:
50 dkg 1-es kódú gyümölcs (kimagozva, vagy darabolva)
5 dkg zabkorpa
5 dkg fruktóz, vagy 1 ek. folyékony édesítő
4 tojás
1,5 dl zsírszegény tej
1/2 tk sütőpor
reszelt citromhéj, vagy aroma
olívaolaj
Elkészítés:
Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, és beleszórjuk a gyümölcsöket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, az összes többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a habba.Ráöntjük a gyümölcsre,és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 percig ( tűpróbáig ) sütjük. A teteje szép pirosra fog pirulni.
Tanácsok:
Személy szerint előnyben részesítem a frúktózt az édesítővel szemben. A tojásfehérjét a fele cukor mennyiséggel vertem fel, mert így keményebb habot lehet kapni, és a másik felét tettem a zabkorpás keverékbe.
Ha túl sok levet engedő gyümölcsből készítjük, ajánlatos megszórni esetleg fahéjjal összekevert zabkorpával, mielőtt a tésztamasszát ráöntjük.
Elkészítési idő: 45 perc