Kezdőlap / Játékok / PC játékok / Counter-Strike

Counter-Strike

A Counter-Strike FPS, vagyis belső nézetű, taktikai akciójáték, mely nagy hangsúlyt fektet a csapatjátékra. nevének rövidítése a CS, magyarosítva „csé”-nek nevezik. 1999. június 19-én jelent meg a Half-Life modifikációjaként. Később megjelent önálló játékként is. Ezt, a boltban kapható, független játékot dobozosnak nevezzük. A játéknak készült egy újabb változata is, a Counter-Strike: Source. Ez csak a Half-Life 2-vel működik.
Rendeznek pénzdíjas versenyeket is. Ezeket általában az 1.6-os verzióval játsszák, mivel ennek kisebb a gépigénye és fejlettebb is.
A játék fejlesztői kiemelt hangsúlyt fektettek a játék élethűségére. A használható fegyverek mindegyike megtalálható a valóságban is. Ezeknek két csoportjuk van: pisztolyok és vállfegyverek (géppisztoly, sörétes puska, karabély). Pénz jár a megölt emberek és a megnyert körök után, de pénzmegvonás is történhet például a csapattársak megsebzéséért.
A játékban két csapat harcol egymás ellen. A terroristák (Terrorists, T) és a terrorista-elhárító alakulat (Counter-Terrorists, CT). A játékkörök elején mindkét csapat teljes létszámmal indul. Ekkor van lehetőség fegyverek és egyéb kiegészítők vásárlására is. Ha elindult a játék, mindkét csapat célja, hogy az adott játéktípustól függő feladatukat végrehajtsák.

A játékban használt idegen kifejezések:
– Rush: Gyors támadást jelent, ami annyit tesz, hogy a játékos nem vár egy helyben az ellenfélre, hanem rátámad, meglepi. Egyes szervereken ezt a CT-knek tiltják.
– Camp: Egy helyben várás, elbújás és az ellenség várása. Ezt is tiltják némely szerveren.
– Headshot: fejlövés
– Noob, láma: nooboknak nevezik a kezdőket, gyengén játszókat, lámának pedig azokat, akik ostobaságot csinálnak, beszélnek.
– Cheat és cheater: A cheat jelentése csalás. Cheaternek pedig a csalókat nevezik. Ők általában valamilyen programmal szereznek előnyt maguknak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

The Sims 3

A The Sims 3 egy életszimulációs játék. Fejlesztője a Maxis, kiadója az Electronic Arts (EA). …

Leave a Reply