Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Csurka Gergely – Győzelemre születtek I.-II.

Csurka Gergely – Győzelemre születtek I.-II.

Csurka Gergely 200-ben illetve 2003-ban írta meg eme két remekművet, amely hűen bemutatja a magyar vízilabdázást, úgy hogy nemcsak száraz tényeket közül, hanem megismerteti a kedves Olvasót azokkal a csodálatos emberekkel, akik határtalan kitartásuk és vízilabdának mindent alárendelő személyiségük révén méltán értek fel a csúcsra, és nyerték meg 2000-ben, Sydneyben az olimpiát (24 év után), illetve 2003-ban, Barcelonában a világbajnokságot (30 év után). Ugyanis a 2 könyv ennek a két világversenynek a bemutatásáról szól, illetve az 1997-től kezdődött újabb aranykorszakról, amikor Kemény Dénes szövetségi kapitány vezetése alatt ez a vízilabda válogatott minden fontos címet megnyert, hiszen olimpiai és világbajnokok mellett Európa bajnoki címmel is büszkélkedhetnek.

A könyv hűen elmeséli, hogy hogy vált a hatalmas tehetségekkel teletűzdelt válogatott a világ legjobbjává, és utasította sorra maga mögé a többi ország csapatát. De mesél a hullámvölgyekről, csalódásokról, a kemény, embert próbáló feladatokról, arról, hogy ha a játékosoknak éppen nem ment a játék, nem tudtak varázsolni a vízben, akkor is fel tudtak állni, és együtt, csapatként legyőzhetetlenek lettek. Bemutatja a sydneyi olimpiáig megnyeréséig vezető utat, az olimpia nagy csatáit, amely által újra átélhetjük a mérkőzések izgalmát, egészen a barcelonai világbajnokság megnyeréséig.
Emellett a személyes interjúk során is jobban megismerhetjük a csapat tagjait, betekinthetünk az „öltözőbe” is, bepillantást nyerhetünk a mester módszereibe, amikkel – a csapat mellett dolgozó „stábtagok” segítségével – nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is fel tudta készíteni játékosait, megtanítva nekik, hogy nyerni csak együtt nyerhetnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Leave a Reply