Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Nagydumás kiscsajok

Nagydumás kiscsajok

A Nagydumás kiscsajok egy amerikai vígjáték 2003-ból (eredeti címe: Uptown Girls). Gyerekekről és felnőttekről; mindenkinek, aki szereti a tipikus amerikai kicsit közhelyes, könnyed, kicsit érzelmes, de alapvetően szórakoztató filmeket.
A film főszerepében két látszólag magabiztos hölgyet láthatunk, akiknek mindenről megvan a véleménye, néha mindenkinél jobban tudják a dolgokat; de legbelül mindketten törékenyek és kérdésekkel vannak teli. Egyikük Molly, a huszonéves elit családból származó lány. Bár szüleit hamar elvesztette, apja jókora szellemi és fizikai örökséget hagyott maga után, ugyanis híres rock-sztár volt. Molly luxusban és gondtalanul él, ám egy napon a pénznek lába kél. A lány szembesül az elkerülhetetlennel: nem maradhat ingyenélő, munkát kell keresnie. Mivel nem tanult semmit, és nem dolgozott még soha, nem túl fényesek a kilátások. Egy véletlen folytán azonban bébiszitter lesz. Egy nyolc éves tudálékos és kissé koravén lányra, Rayre kell vigyáznia. És Ray nehéz eset. Nem nyúl semmi idegen tárgyhoz, mert fél a bacilusoktól; nem hallgat könnyűzenét, mert szerinte az csak hangzavar, nem eszik nem semmilyen gyorsételt, mert az patkányból van; és nem játszik a játékaival. Tökéletes ellentéte hát egy átlagos, egészséges gyerekeknek.
Molly és Ray kezdetben állandó harcban állnak, mert mindketten a felszínes dolgok alapján ítélik meg egymást. De aztán fény derül a belsőbb gondolataikra, problémáikra, és végül kölcsönös támasszá és barátokká válnak. Molly életét még egy szívtipró énekes-gitáros is bonyolítja: vajon megtalálják-e a közös hullámhosszot, vagy végül el kell válniuk egymástól?

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás