Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Csurka Gergely: Az igazi Dream Team

Csurka Gergely: Az igazi Dream Team

A Győzelemre születtek I. és II. rész után 2004-ben megjelent Csurka Gergely újabb könyve a magyar vízilabda válogatottról, akik 2000 (Sydney) után 2004-ben ismét olimpiát nyertek, Athénban.
A könyv az előzőkhöz képest abban különbözik, hogy míg azok felölelték az 1997-től 2003-ig terjedő időszakot, részletesen bemutatva a két legfontosabb világversenyt (olimpia, világbajnokság), addig ez a könyv egyetlen mérkőzés történetét meséli el, az athéni olimpia döntőjét, egy soha nem látott izgalmakat felvonultató meccset, amelynek végén ismét a medencében ünnepelhetett az immáron kétszeres olimpiai bajnok magyar vízilabda válogatott.
A könyv negyedről negyedre mutatja be a mérkőzést, sorra veszi a gólokat, visszaadja azokat a feszült pillanatokat, amit a nézők átéltek azon az augusztus 29-i délutánon, amikor tizenhárom világszínvonalú vízilabdázó (köztük kilencen másodszorra) felért a csúcsra.
Az egyes negyedek leírásába beékelődik egy-egy játékos bemutatása, minden bajnokról megtudhat az olvasó sok személyes történetet, akár tragédiákat, csalódásokat, bepillantást enged a vízilabda mélyebb berkeibe, hogy a szurkolókat jobban megismertesse azzal, hogy mi mindennek kell sikerülnie, mennyi feltétel együttes megvalósulása, mennyi küzdés, áldozat kell a sikerhez, és hogy milyen mámorító érzés átélni azt.
Megtudhatjuk, hogy milyen az élet az olimpiai faluban, mit élnek át a versenyzők a hosszú túra alatt, mi az ami motivációt jelent számukra, egyszóval az olvasó bepillanthat az a „kulissszák” mögé, beleolvashat a receptbe, aminek köszönhetően ezt a csapatot nevezhetjük az igazi Dream Team-nek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás