Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Dan Abnett-Mike Lee – A démon átka

Dan Abnett-Mike Lee – A démon átka

Dan Abnett és Mike Lee A démon átka című könyve 2011-ben jelent meg a Szukits Könyvkiadó gonodozásában. A démon átka a Sötétpenge Malus 1. része. A könyv 404 oldalas. A warhammer fantasy sorozatának nyitókötete A Démon átka, amely a gonosz és kegyetlen sötét elfek különös világába vezeti az olvasót.
A kegyetlen sötét elfek birodalmának szívében helyezkedik el Hag Graef városa, ahol a gonosz Vaulkhar uralkodik. Az elfek csak azt tisztelik, akinek hatalmas gazdagsága van vagy véres gyilkosságok árán lett hírhedt. Vaulkhar az uralkodó legkisebb fia, Malus ezt a tiszteletet szeretné kiérdemelni. Malus A Sötétpenge Malus a gyűlölt és megvetett nép uralkodójának a gyermeke. Az apja szemében csupán egy szánalmas és félresikerült fattyú. Azonban Malus még a saját fajtársai is közül kitűnik aljasság és ravaszság tekintetében. Malus lelke tele van keserűséggel és bosszúvággyal. Most indul egy rablóhadjáratra a rettegett hírű Káoszpusztákra, hogy az Óvilágban tett hódításai után kincsekkel és számos rabszolgával az apja kegyébe férkőzhessen. Azonban a sors úgy hozza, hogy kénytelen egy hosszú és veszedelmes utat megtenni a Káoszpusztákon, ahol egy ősi ereklye vezetésével legendás erő birtokába juthat. Segítségére vannak csatlósai, a kíméletlen és ravasz nő, Lhunara, illetve a megalázott és bosszúvágyó Vanhir.
Útközben az egyik pihenőhelyen talál egy régi szentélyt. Malus mit sem sejtve bemegy a szentélyben. Itt a szentély mélyén megszállja őt Tz’arkan, az ősöreg démon. Malus így a démon hatalmába kerül, aki szörnyű feladatot ruház rá. A feladat az, hogy meg kell találnia, öt rendkívüli varázserővel felruházott tárgyat még pedig egyetlen év leforgása alatt. Ha nem sikerül mind az öt tárgyat megtalálnia, akkor a lelke mindörökre elveszik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztás: az Ószövetség

Egy híres ember újonc katonaként egyszer így tanakodott magában: “Hosszú ideig tartó háborúba megyek, és …

Hozzászólás