Kezdőlap / Otthon és család / Kertészkedés / Díszfű belső díszítésre

Díszfű belső díszítésre

Belső díszítésekhez
Csokrokban, virág összeállításokban, díszítésekhez, zöld kísérőnövényként is használhatjuk a füveket. Ezek szerény, de jól sikerült kísérletek és próbálkozások a nagyközönség felé.
Külföldön már több díszfüvet látunk virágüzletekben. Ezek sokszor a szivárvány minden színére festve díszelegnek a boltok kirakatában. Ez ugyan nem követendő példa, de annak jele, hogy ott kedvelik és vásárolják őket, sőt a kereskedelem és a termelők is lépést tartottak az igényekkel.
A díszfű fajok formában, színben olyan változatosak, olyan óriási választékot kínálnak, hogy mindenki igénye és ízlése szerint válogathat közülük. Az egyéni ízlésnek, kombinációnak tág tere nyílik. Nézzük meg az Eleusine modern vonalait a karcsú vázában vagy a Koeleria eristata virágzatait. Néhány lazán elhelyezett virágzat már hatásos csokor. Kisebb csokrokban Eragrostisok, Brizák, Stipák bugái, apró kalászkái egész évben felhasználhatók. Nagy csokrokat laza és tömött virág zárokból állíthatunk össze, Gynerium, Miscanthus ezüstös vagy más árnyalatú bugái vagy Eryanthus, Phragmites virágzatok együtt Setaria sötét, tömött bugáival, néhány fenyőgallyal a háttérben rendkívüli, pompás csokrot alkotnak.
A füvek jó virágkísérő növények. A szokásos Asparagus helyett Chloris, Paspalum, Pappophorum, Agrostis vagy
Bromus bugák nemcsak vadvirágokkal, hanem kerti virágaink közül bármelyikkel csokorba köthetők.
Cserepesvirág-összeállításokban is jó kísérőnövények a füvek. A színt, formát, növénymagasságot összehangolni a virág kötészek feladata.
A füvek virágzatainak vágásáról később még szólunk. A csokrok eltartásának csak egy szabálya van: a vázákba ne
tegyünk vizet. A szalmaszárak szárítás után mar nem szívnak fel semmit. Tapasztalataink szerint a szárazon tartott füvek, pormentes környezetben, évekig eltarthatok.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Burgonya

A burgonya élelmezési szempontból mondhatnánk azt is, hogy az első helyen áll. Nagyon fontos szerepet …

Leave a Reply