Kezdőlap / Étel és ital / Ínyecségek / Emeletes élvezet

Emeletes élvezet

Ezt a fantasztikus receptet nővéremtől kaptam, először Ő csinálta egy karácsonyi, családi ebéd alkalmával desszertként. Nagy sikert aratott a család körében, pillanatok alatt el is fogyott. Egyszerű ámde egy kicsit időigényes sütemény. Ami az előnyét illeti, sütés nélkül készíthetjük el mindezt! Könnyű és fenomenális az íz kavalkád. Családi események, ünnepek alkalmával ideális desszertként tálalható, de a szerelmeseket se hagyjuk ki, egy romantikus nyári estékhez is tökéletesen passzol. Fontos, hogy ha nem fogyasztottuk el a süteményt, rögtön tegyük vissza a hűtőbe a gyorsan romlandó hozzávalók miatt! A siker garantált lesz!

Az első réteg elkészítéséhez 50 dkg darált keksz, 10 dkg ráma, 8 dkg porcukor és kb. 3 dl tej szükséges. A tejet tűzhelyen fellangyosítjuk a rámával, cukorral és a darált keksszel összekeverjük, míg egy masszív masszát nem kapunk. 35×20-as tepsibe belenyomkodjuk a kekszes masszát.
A második réteg elkészítéséhez használunk 50 dkg túrót, 10 dkg porcukrot, 3-4 evőkanál felvert tejszínt, egy vaníliás cukrot. A túrót, porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a felvert tejszínnel és végül a kekszrétegre kenjük.
A harmadik réteghez 2 db főzés nélküli puding, 5 dl tej, és egy vaníliás cukrot adunk. Összehabosítjuk és a túró tetejére kenjük.
Az utolsó, negyedik réteghez a hozzávaló 5 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 habfixáló (de ez nem fontos). A tejszínt felverjük a cukorral és a 3. réteg tetejére kenjük. Tetejét díszíthetjük csokoládéforgáccsal vagy akár tortadarával.
Pár órát a hűtőben tároljuk, hogy jól összeálljon a sütemény.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Leave a Reply