Kezdőlap / Fényterápia / Fény veletek!

Fény veletek!

Elgondolkodtató, hogy vajon miért lehet a fényt gyógyításra, terápiára használni? Ennek tulajdonképpen csak egyetlen egy érthető és mindenki által felfogható magyarázata van, mégpedig az, hogy talán az egész univerzumban ez az egyetlen dolog aminek állandó a sebessége. A fény nem más, mint elektromágneses sugárzás.
Talán mehetnék továbbra is ezen a vonalon és különböző tudományos magyarázatokat is kereshetnék a fény gyógyító hatására, de nem teszem. Ennek oka pedig az, hogy én az egyszerű, mindenki által felfogható és megérthető dolgokat szeretem.
Úgy gondolom nem kell ezt, a ma már szinte közhellyé vált gondolatot, hogy a sötétség nem létezik, különösebben megmagyarázni. Csak olyan állapotok vannak, ahol kevésbe van világosság. Ez csak fényerő kérdése. Talán csak könnyebb kimondani, hogy sötétség, mint azt, hogy „nincs elég fény”. Viszont a kevés fénynek számos, testre, szellemre, lélekre gyakorolt negatív hatásai vannak. Magunk is tapasztaljuk, amikor a tél vége felé már hiányzik a napfény, már elég volt a rövid nappalokból, s már alig várjuk a tavaszt. Az sem véletlen, hogy tavasszal a leggyengébb az immunrendszerünk, és sokkal könnyebben lesznek depressziósak az erre hajlamos emberek.
Ezért kapott olyan nagy hangsúlyt a természetgyógyászatban a fényterápia, mely bizonyítottan gyógyító hatással van különböző betegségekre. Sok, ma már bevált módszer között lehet válogatni, ez talán olyan dolog, amivel kapcsolatban ki kell kérni fényterápiával foglalkozó szakember véleményét, hogy számára melyik lenne a leghatásosabb. Gondolom, függ attól is, hogy milyen elváltozásra, betegségre szeretnénk használni. De egy biztos, ahol nincs elegendő fény, ott diszharmónia lép fel a testünkben, a szellemünkben és a lelkünkben is.

Éljünk ezzel a lehetőséggel, ha úgy érezzük, hogy erre van szükségünk! Melegítsük át a lelkünket, a sejtjeinket a gyógyító fénnyel, töltsük fel a belső fényünket is, hogy aki ránk néz, vagy mellettünk van érezze a belső fényünk ragyogását!
Fény veletek!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fényterápia: a kék és a vörös fény hatásai a bőrápolásban

Lehetséges, hogy az arcra sugárzott fény látványosan újraéleszti az idősödő bőrt és segít a bőrbetegségek …

Leave a Reply