Kezdőlap / Fényterápia / Fényterápia: a kék és a vörös fény hatásai a bőrápolásban

Fényterápia: a kék és a vörös fény hatásai a bőrápolásban

Lehetséges, hogy az arcra sugárzott fény látványosan újraéleszti az idősödő bőrt és segít a bőrbetegségek gyógyításában? Természetesen. Az infravörös, a vörös és a kék fénnyel végzett terápia képes erre: kiválóan alkalmas a pattanások és az ekcéma kezelésére, az öregedés első jeleinek eltüntetésére és az arcbőr megfiatalítására.
A kék fényterápia elpusztítja a bőr felületén lévő baktériumokat, amik a pattanásokat okozzák. Ezek, valamint a felesleges faggyú felelősek az aknék és egyéb bőrleváltozások kialakulásáért. A faggyú tulajdonképpen egyfajta csapdaként szolgál a baktériumok számára, ami megfelelő talajt biztosít a fertőzéseknek. Ez a terápia az arcbőr helyes és alapos tisztításával együtt alkalmazva nagyon sikeres kezelési módszer, továbbá előnye, hogy mellette nincs szükség semmiféle gyógyszerre. Az antibiotikumok hosszú távú szedésével ugyanis többet ártunk, mint használunk, nem véletlenül fordulnak egyre többen az alternatív gyógymódok, így a fényterápia felé.
Az infravörös fény funkciója a kékkel szemben az, hogy felgyorsítja a sebgyógyulást, serkenti a kollagén termelődését, segít bőrpír, a szeplők és a hiperpigmentáció eltüntetésében. A kék fénnyel együtt használva az akné kezelése során segíthet megakadályozni a pattanások hegesedését és meggyógyítani a már meglévő bőrelváltozásokat. Önmagában pedig bőröregedést gátló és –fiatalító eszköz lehet, csökkenti a ráncokat, jó hatással van a bőr tónusára. A vörös fény bizonyítottan hatékony a rosacea és az ekcéma kezelésében, továbbá a bőr rugalmasságát és feszességét is helyreállítja, anélkül, hogy műtéti beavatkozásokhoz kellene folyamodnunk. Már csak egy dilemmánk akadhat: megtalálni a számunkra megfelelő kezelést, akár otthonunkban, akár kozmetikusunknál, orvosunknál.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fényterápia a fogászati betegségek gyógyításában

A fény által aktivált baktériumölő anyag lelassítja a fogínybetegség előrehaladását – áll egy patkányokon elvégzett …

Leave a Reply