Forró csoki

A forró csokinak két fajtája van. Lehet készíteni „sima” forró csokit, melynek az alapja főleg kakaós, és fehér forró csokit is. A receptek itt megtalálhatóak:

Forró csoki 4 személyre:

  • 6 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 6 evőkanál cukor
  • ½ liter tej
  • ½ liter tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • mazsola
  • tejszínhab

A kakaóport összekeverjük a cukorral, és adjuk hozzá a tejet, és kezdjük el melegíteni. Keverjük hozzá a tejszínt, a fahéjat, a vaníliás cukrot, és forrósítsuk tovább, de ne forraljuk fel. Folyamatosan kavargassuk melegítés közben. A poharak aljára tegyünk mazsolát, majd öntsük rá a forró csokit. A tetejére fújjunk tejszínhabot, és szórjunk rá kakaóport.

Fehér forró csoki 4 személyre:

  • 1 liter tej
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csomag vanília cukor
  • 15 dkg fehér csoki
  • tejszínhab
  • reszeléshez csoki

A vaníliával és a fahéjjal, vagy fahéjrúddal körülbelül 5 percig melegítsük a tejet, majd szedjük ki belőle a fahéj rudat, ha azzal készítettük. A fehér csokit apró darabokra tördeljük, és hozzáadjuk a forró tejhez, és addig kevergetjük, amíg a csoki el nem olvad benne. Ezután folytonos kevergetés közben levesszük a tűzről, és poharakba töltjük. A tetejére fújjunk tejszínhabot, és díszítsük csoki reszelékkel, és fahéjjal szórjuk meg.
A forró csoki kiváló ital azok számára, akik szeretik az ínyencségeket, vagy akik nem szeretnek koffeintartalmú italokat fogyasztani, de kedvelik a forró, italokat, esetleg a csokoládét. Kínálhatunk mellé csokis kekszet, süteményt, vagy akár fogyaszthatjuk önmagában is desszertként.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Leave a Reply