Különösen a nyári hónapokban rendkívül frissítő egy szelet gyümölcstorta elfogyasztása. Legjobb először eldönteni, hogy milyen gyümölcsöket szeretnénk rátenni. Ehhez elsősorban a lehetőségeinket mérlegeljük, de fontos a kreativításunk is. Látványos eredményt érhetünk el, ha több színű, és fajtájú gyümölcsöt választunk. Például, ízlésesen elhelyezhetünk egy tortán narancs-cikkeket, banánkarikákat, fél, vagy egész meggyeket, karikázott ananászdarabokat. Az ananász befőtt legyen, ha nincs friss meggy, abból is megfelelő a befőtt. Variálhatjuk a különböző barackszeleteket eperrel, meggyel, szőlővel. Az eper olyannyira zamatos, hogy önállóan is megállja a helyét.
Ha mindezt, és az egyéb szükséges hozzávalókat megvásároltuk, először készítsük el a tortalapot a következő módon: 4 egész tojást kezdjünk el felverni / lehetőleg géppel/, majd adjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot. Ha ezt összedolgoztuk, nagyon lassan állandó keverés közben tegyünk bele 5 evőkanál étolajat, ezzel is verjük kicsit. Végül kanállal óvatosan keverjünk bele 20 dkg lisztet, amely 1 teáskanál sütőport is tartalmaz. Sütőpapírral bélelt gyümölcstorta-formába öntjük, és kb. 180 C fokon tűpróbáig sütjük.
A következő dolgunk a puding-réteg elkészítése, amelyhez a legjobb, ha epres, vagy puncsos főzős pudingot veszünk. Megfőzzük az ismert módon, de a tasakon ajánlott tejmennyiség helyett elég, ha 4 dl-t használunk. Ha megfőtt, egyenletesen rákanalazzuk a kész tortalapunkra. Amíg hűl, előkészíthetjük a gyümölcsöket: mossuk, ill. szeleteljük szükség szerint, majd ízlésesen ráhelyezzük a pudingra. Ezután már csak a tortazselé elkészítése marad, a tasakon leírtak szerint, majd ezt is óvatosan eloszlatjuk a gyümölcsökön. Ha a zselé is kihült, tegyük hűtőbe a tortát.
Hozzávalók:
-4 egész tojás
-20 dkg cukor
-5 ek. olaj
-20 dkg liszt, 1 tk. sütőporral
-1 csomag főzős pudingpor, hozzá kb. 4 dl tej, 4-5 ek. k.cukor
-1 cs. tortazselé
-gyümölcsök ízlés szerint
Ez egy sokszorosan kipróbált recept, jó sütést!