Kezdőlap / Tag Archives: gyümölcs

Tag Archives: gyümölcs

Migrén.

Valaki egyszer azt mondta, „a migrénbe nem lehet belehalni, de valószínűleg akad aki ezt sajnálja, egy-egy roham gyötrelmei közepette”. Vajon miért okoz a migrén akkora szenvedést, hogy még a halál is megváltásnak tűnik? Sajnos erre még az orvosok sem tudnak pontosan válaszolni. Újabb vélekedések szerint az érintett személyeknél valami kiváltó …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zöldség-, gyümölcskúra – heti egy nap

Szervezetünknek időnként szüksége van egy kis pihenőre – amikor méregteleníthet, egy kicsit máshová „figyelhet”, regenerálódhat. Éppen ezért javasolt bizonyos időközönként tisztítókúrát tartani, ám ez nem is olyan egyszerű dolog, hiszen egy-egy szélsőségesebb módon végzett kúra megterhelheti a szervezetet. A legszerencsésebb tehát olyan módon végezni szervezetünk méregtelenítését, hogy közben jól érezzük …

Érdekel a cikk folytatása? »

Villám fogyás Norbi tanácsai alapján

Állítólag ezzel a diétával fogyott le Szulák Andrea, Csollány Szilveszter felesége és még sokan mások. A diétát 30 napig kell csinálni és szigorú szabályai vannak. Aki betartja, megszabadulhat akár havi 10 kilótól.. Nem hangzik rosszul, egy próbát megér…Használd hozzá Norbi könyvét, hiszen alap dolog, hogy a diéta alatt csak Update …

Érdekel a cikk folytatása? »

Összefüggés a vitaminok és korunk modern betegségei között

Elismert tény, hogy korunk sok betegségének oka: nem olyan étrenden élünk, ami tartalmazza a szükséges tápanyagokat. Ahhoz is kevés kétség fér, hogy az olyan súlyos degeneratív betegségek számának növekedése, mint a szívinfarktus, csontritkulás, rák és hasonlók, összefüggnek táplálkozási szokásainkkal. Az Egészségügyi Világszervezet egyik nemrégiben közzétett jelentése napi 400 gramm zöldség …

Érdekel a cikk folytatása? »

A fantasztikusan sokoldalú C-vitamin

A C-vitamin legfőbb étrendi forrásai: burgonya, gyümölcslevek, citrusfélék és friss zöldségek. Az egyes ételek C-vitamintartalma nagymértékben függ az évszaktól, a fajtától és a frissességtől. A tápanyag-kiegészítés okai A C-vitamin természetesen a skorbut gyors és hatásos ellenszere, de szerencsére ezzel a betegséggel most már nem túl gyakran találkozni a nyugati országokban, …

Érdekel a cikk folytatása? »

A béta karotin biztonságossága és hatása

Béta-karotin szedhető pusztán az A-vitamin hatásáért, de a tápanyagok szabad gyököket pusztító képessége más szempontok miatt is hasznos kiegészítővé teszi. Több tanulmány kimutatta, hogy az alacsony béta-karotin felvétel kapcsolatban áll szívbetegségek és rák kialakulásával. Ezt szem előtt tartva hangsúlyozzák a táplálkozásszakértők napi két-három nagyadag gyümölcs és zöldség fogyasztásának fontosságát. Ha …

Érdekel a cikk folytatása? »

Karcsúsodás 4 napos szétválasztó diétával

A fogyókúra a legtöbb embernek komoly kihívást jelent. Számtalan módszer létezik már arra, hogyan szabaduljunk meg a magunkra szedett felesleges kilóktól, mégis gyakran beletörik a bicskánk, és képtelenek vagyunk a kitartásra. Miért? Mert a legtöbb módszer drasztikus, ugyanakkor az elszántságunkkal, akaratunkkal is akad némi probléma. A lassanként ránk rakódó több-kevesebb …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi legyen a tízórai az iskolában?

A csokoládé, a bonbon és más édességek semmiképpen sem ideálisak, mert gyorsan telítenek, és ez fáradságérzést okoz. Ezen kívül túl sok cukrot, zsírt és más energiahordozót tartalmaznak, ami hizlal. Az iskolaorvosok az általános iskolai kötelező szűrővizsgálatok alkalmával egyre gyakrabban találkoznak túlsúlyos iskolás gyerekekkel. Persze a legtöbb gyereknek az édesség jobban …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mennyire egészséges Ön?

Az egészség az alábbiakat jelenti: – Képes végigdolgozni a napot, és még az esti szórakozásra is jut energiája. – Megbirkózik a stresszel és a feszültségekkel. – Elméje éber és tevékeny. – Ellenáll a fertőzéseknek. Ez azt mutatja, hogy immunrendszere megfelelően működik. Számos fertőző megbetegedés különböző vitaminok hiányával függ össze. – …

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgadinnye koktél

A nyári hónapokban igen sokan fogyasztanak koktélokat, mivel íz és látványvilágban is nagyon kellemes élményt nyújtanak. Rengeteg alapból készülhetnek. Vannak, amelyek nem alkohollal készülnek, hanem csak tisztán gyümölcsből. A nyári évszakban a strandok mellet rengeteg koktélbárt találhatunk, ahol megnézhetjük, hogy milyen alapokból és hozzávalókból készítenek italokat. Ha kedvünk van mi …

Érdekel a cikk folytatása? »