Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Georgre R. R. Martin. A Trónok harca Tűz és Jég dala I.

Georgre R. R. Martin. A Trónok harca Tűz és Jég dala I.

Martin, George R.R.: Trónok harca – A Tűz és Jég dala I. című könye 2008-ban jelent meg az Alexandra Könyvkiadó gondozásában.
A karton kötésű könyv 896 oldal.
George R. R. Martin A Trónok harca című könyve a igaz csemege a fantasy rajongói számára. ATrónok harca egy lovaskirályságot tár az olvasó elé. A történet Westensben játszódik, ahol valaha sárkánykirályok uralkodtak. Azonban 15 évvel ezelőtt a Targarven dinasztiát elüldözték és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Edgard Stark segítségével. Azonban a királyság felett nagy vihar készülődik azon a földön, ahol a nyár évtizedekig, a tél élethosszig tart. A hideg kezd visszatérni. A királyságot óvó fal mögött, a Derestől északra, a fagyott pusztaságon baljóslatú, természetfölötti erők gyülekeznek. A Deres urai a Starkok családja kemény és makacs, mint az a föld, ahol születtek. Az epikuroszi bőség nyári királyságába kalandozó harcosok, mágusok, orgyilkosok és fattyúk története elevenedik meg, ezek a szereplők fenyegető jelek közepette lépnek színre. A bonyodalmat a Strakok és ellenségeik sorsa okozza, az egész regényt átszövi az összeesküvés és ármány. Az árulás, mely tragédiákat okoz. Mindkét fél azon igyekezik, hogy győztesen kerüljön ki a harcból, a hatalmasok játszmájából.
A regényben az olvasó előtt bontakozik ki a t hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története. Arra azonban hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal és célkitűzésekkel.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Facebook helyett Tüskevár

Szeretettel ajánlom figyelmébe a mélyen tisztelt olvasónak Fekete István Tüskevár című könyvét. A könyv minden …

Hozzászólás