Görög szigetek

Rodosz a nap és a fény szigete. Ennek oka az, hogy gyakorlatilag alig akad olyan nap, amikor nincs napsütéses idő. Szubtrópusi éghajlatával és évi több mint 300 napsütötte napjával hívogatja a látogatókat és a turistákat. A sziget neve a rhodon (rózsa) névből származik. A rózsák és a pillangók szigete ez, melyen gyakorlatilag feléled a történelem, az ókori világ. Ennek egyik legszebb helyszíne az óváros. A sziget tele van természeti szépségekkel, tájakkal, az itt lakók szeretete pedig világszerte híres.
A következő említést érdemlő sziget Görögország vonatkozásában Korfu, mely a Jón-szigetek része, annak is a legészakibb tagja. Kerkyra-nak nevezik az itt lakók, s elsősorban azok számára ajánlott úti cél, akik imádnak fotózni, s akiket érdekel a túrázás, a természet. Agiosz Sztefanosz az egyik legismertebb terület itt a térségben. Mivel a szigetet dús, zöld növényvilág övezi, méltán nevezik smaragd szigetnek is. Óriási élményt jelentenek az itt található mediterrán citrusligetek, a panoráma ezáltal kifogástalan és lenyűgöző. Korfu a természet szerelmeseinek szigete.
Menjünk tovább utunkon, egészen az Olümposz-hegy lábáig, s tekintsük meg, hol is élnek a világ leghatalmasabb istenei, Zeusz, Héra s a többi ismert alak! A környék bővelkedik úgy nevezett üdülőfalvakban, s ezért elsősorban családoknak, gyermekkel együtt nyaralóknak ajánlatos célállomás. A tenger itt tovább marad sekély, s így gyermekeknek is ideális fürdőzésre. Annyi látnivalót rejt a hely, hogy kell néhány nap, míre mindnet végignézünk. Semmiképp ne menjünk el példának okáért a Meteorák, a Szkiathosz sziget, vagy az Olömposz hegység mellett.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás