Kezdőlap / Görögország turisztikai látnivalók / Görögország gyöngyszeme : Kréta

Görögország gyöngyszeme : Kréta

Kréta a legnagyobb sziget Görögországban és az ötödik legnagyobb a Földközi-tengeren. A látogatók Krétán megismerhetik az antik görög kultúra ránk maradt emlékeit, felfedezhetik a görög tengerpart varázsát, a sziget szemkápráztató hegyeinek keskeny völgyeit és rendkívüli szurdokait. Részesei lehet a sziget gasztronómiai kultúrájának. Kréta ezen túl egy kis világ telis tele szépségekkel és értékekkel, ami mindenkit elvarázsol. A szigetet négy főbb régióra lehet felosztani Rethymo-ra (görögül : Réthymno); Chania-ra (Haniá); Heraklion-ra (Iráklion) és Lasithi-re (Lassíthi).
Heraklion a legnagyobb és legnépesebb régiója kréta szigetének mely gazdag régészeti leletekben és turista látványosságokban. Számos festői falu található a környékén melyek völgyei gazdagak Oliva bogyó földekben és borászatokban.
Lathisi a legkeletebbi és legkevésbé domborzat borította területe Krétának, ahol a lakosság békésen félvárosias családi környezetben él. Vonzóvá teszi a helyet a kristálytiszta vizű tengerpartjai, gyönyörű városai és kedvező luxushotel ajánlatai.
Rethymno Kréta legkisebb térsége amely a Fehér hegy és Psilorítis hegye között helyezkedik el. Gyönyörű hegyi látvánnyal, mesés tengerpartokkal és legendás barlangokkal rendelkezik, történelmi kolostorok és emlékművek tarkítják táját. A látogatókat tradicionális hegyi falvak várják melyek révén az ember részesévé válhat az igazi mitikus görög kultúrának.
Végül az nyugati part vidéke Chania a Fehér hegységen található híres a természeti parkjairól melyek elfoglalják a térség területének majdnem egészét. Chania tömérdek turistaszolgáltatással és mindenféle szórakozási lehetősséggel szolgál.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás