Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Gyümölcsös joghurttorta Update2 recept

Gyümölcsös joghurttorta Update2 recept

Hozzávalók:
Tészta:

2 tojás, 8 dkg canderel

2 evőkanál meleg víz, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt

10 dkg őrölt mogyoró

Töltelék:

9 levél zselatin

1 üveg cseresznye befőtt (kb. 340 g, konzerv esetén a befőttet alaposan öblítsük át folyóvíz alatt szűrőkanálban)

1 doboz sárgabarack (kb. 340g, az öblítés itt is kötelező!)

8 dl natúr joghurt, édesítőszer

2 evőkanál citromlé

½ citrom reszelt héja

2 dl tejszín

Elkészítés:
Sütőpapírral béleljünk ki a tortaformát, majd izzítsuk be a sütőt 180 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét 2 dkg canderellel, aztán a többi canderellel és vízzel keverjük világos krémmé.

Öntsük össze a teljes kiőrlésű lisztet és a mogyorót. A fehérjehabbal együtt adjuk a krémhez, és így tegyük a formába. A sütőben (gázsütő esetén 2-3. fokozat) úgy 15 percig süssük.

Csepegtessük le a jól megmosott gyümölcsöt. Keverjük el a joghurtot édesítőszerrel, a citromlével és a héjjal. Készítsünk zselatint: 9 levelet áztassunk fél liter hideg vízben egy negyedórán át, aztán nyomkodjuk ki és oldjuk föl 2-3 evőkanál forró vízben. Ha elkészült, adjuk a joghurthoz. Tegyük ugyanezt a felvert tejszínnel is.

Kenjük a tortaformába a joghurt kb. harmadát, és rakjuk ki belül cseresznyével, kívül sárgabarackkal. Az eszegetés mellett tegyünk félre későbbre néhány gyümölcsdarabot. Végül kenjük meg a tortát a maradék krémmel, aztán legalább3 óráig hűtsük. Ha még maradt gyümölcs, használjuk díszítésre

Ezt mindenképpen olvasd el!

Virslis savanyú káposzta (Update 1) recept

Hozzávalók: 2 kis fej hagyma 1/2 kg savanyú káposzta fejenként 1 pár virsli 1 kiskanál …

Hozzászólás