Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Harry Potter és a Főnix Rendje

Harry Potter és a Főnix Rendje

Az ötödik év a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában nagy megpróbáltatások elé állítja Harryt, és barátait. Nemcsak hogy a nyáron megtámadták őt a dementorok, még ki is akarják tiltani az iskolából, a kiskorúként gyakorolt varázslás miatt. A Privet Drive-ra egy egész kis sereg érkezik érte, hogy elvigyék a főnix rendjének főhadiszállására, ahol találkozik Siriussal, Ronnal, Hermionéval, és a barátaival. Nagy meglepetésére ott találja Dumbledore-t, és Pitont is. Keresztapja elmagyarázza neki, hogy a főnix rendje tudomást szerzett arról, hogy Voldemort valami olyan Harryvel kapcsolatos tárgyat akar megkaparintani, amit a múltkor nem tudott.
Miután visszatérhet a Roxfortba, hamar szembesül a ténnyel, hogy barátai elpártoltak tőle, senki nem hisz neki Ronon, és Hermiónén kívül, senki nem hajlandó elismerni a tényt, hogy Voldemort visszatért. Az első nap új barátot szerez magának Harry, Luna Lovegood személyében, aki közli a fiúval, hogy ő, és apja a Hírverő szerkesztője osztják az elméletét. Ezután újabb sötét varázslatok kivédése tanárt mutatnak be a Roxfortban Umbridge személyében, akit a minisztérium küldött az iskolába, hogy szemmel tartsa az ügyeket. Harrynek ebben az évben több küzdelmen kell keresztül mennie, látomások gyötrik, amikről kiderül, hogy az elméje kapcsolatban áll Voldemortéval, szerelmi problémái vannak, és elveszti az egyik legfontosabb embert az életében, a halálfalók elleni harcban. A végkifejletben megjelenik maga Voldemort is, akinek ezúttal nem sok kell, hogy véghez vigye a tervét.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply