Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Harry Potter és a Halál Ereklyéi

Harry Potter és a Halál Ereklyéi

Az utolsó évet a rendezők két filmre bontották. A halál ereklyéi cselekménye olyan terjedelmes, hogy valóban nem fért volna bele egy filmbe.
Harry, és a barátai, Ron, és Hermione már felkészültek, előre elterveztek mindent. Miután Voldemort hivatalosan is hatalomra tört Dumbledore megölésével, nem maradt más választás: Harryre szállt át a feladat, hogy elvégezze amit Dumbledore elkezdett. A muglik világában is egyre több varázslók, és halálfalók okozta bűncselekmény történik, így Dursleyék is elköltöznek otthonról, és Hermione is gondoskodik a szülei biztonságáról. Az egész világ veszélyben van Voldemort hatalomra törése miatt. A Mágiaügyi Minisztériumot is a halálfalók irányítják, és sorra küldik az Azkabanba a nem tiszta vérű varázslókat, és boszorkányokat. Harry, Ron és Hermione elindul, hogy a megkeresse a horcruxokat, de még sejtésük sincs arról, hogy hol lehetnek, és hogy mik azok. Dumbledore úgy hagyta el őket, hogy semmit nem mondott el, csupán segítségképpen rájuk hagyott egy-egy tárgyat a hagyatékából. Miután nem mennek vissza az iskolába, folyamatos helyváltoztatásra kényszerülnek, hiszen üldözik őket a halálfalók, akik kezei közül néha alig-alig tudnak kiszökni. A Roxfortban az igazgatói posztot Minerva McGalagony professzor vette át, ám a minisztérium, és a halálfalók itt is irányítanak.
A három jó barát egyedül maradt, tanácstalanul, megküzdve minden idők legnagyobb gonoszával. Ki kell találniuk hogy hogyan találják meg a horcruxokat, még mielőtt Voldemort maga találja meg őket…

Ezt mindenképpen olvasd el!

Salz Ügynök (2010)

Adott egy sok mindent túlélő CIA ügynök (Angelina Jolie), aki munkaideje végén visszafordul, mert a …

Leave a Reply