Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Harry Potter és a Titkok Kamrája

Harry Potter és a Titkok Kamrája

A Harry Potter sorozat második részében, ismét kalandok egymásutánja várja az immár másodéves ifjonc varázslót, és barátait. A magával ragadó sorozat folytatódik, és ismét nagy utazásra hív, méghozzá vissza a varázslók világába, és vissza a Roxfortba.
A második részben újabb szereplőkkel, és helyszínekkel bővül a varázsvilág. A kis túlélő a nyarat az egyedüli rokonainál, Dursleyéknél tölti, akik fogva tartják őt. Azonban barátai, Ron és a Weasley fivérek kimentik Harryt, és elviszik magukhoz az Odúba, ahol ismét együtt lehet a három jó barát. Harry beszámol a házi manó, Dobby látogatásáról, aki azt mondta neki, hogy ne menjen vissza a varázslóiskolába, mert ott halálos veszély fenyegeti. Miután egy repülő autó segítségével visszatértek az iskolába, elkezdődik az újabb tanév, mely tényleg komoly veszélyt tartogat. Az a hír járja, hogy kinyitották a titkok kamráját, amiben a legenda szerint egy szörny lakik, és a sárvérű, azaz a varázstalan szülők gyermekeire vadászik. Amikor egyre több kővé dermedt áldozatot találnak, kezd komolyra fordulni a helyzet. Harry, Ron és Hermione nyomozni kezd, ám Hermione a baziliszkusz áldozata lesz. Így a két barátra marad a feladat, hogy felkutassák Mardekár Malazár örökösét, aki kinyitotta a kamrát, és legyőzzék a szörnyeteget, hogy megmentsék Hermionét, és a többi áldozatot. Számos veszélyes helyzetet, óriáspókok támadását, emlékezet törlő átok megúszását, a gyilkos fúriafűz támadását, és még egyéb rémisztő helyzetet kell Harrynek túlélnie ahhoz, hogy ismét megküzdhessen Voldemort egy részével.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply