Hasznos holmik

Stephen King regénye (1991-ben íródott, Hasznos holmik címmel) alapján készült el 1993-ban Fraser Clarke Heston rendezésében a Hasznos holmik című film.
Castle Rock egy tipikus, csendes amerikai kisváros. Minden apró dolog, ami itt történik, felkelti az emberek figyelmét, mindenki tud a másikról mindent. Egy napon titokzatos ember érkezik a városkába. Az új lakó Max von Sydow (Leland Gaunt), egy új titokzatos boltot nyit a városban. A megnyitó előtt mindenki találgatja, vajon mit fog ott árulni, drága hely lesz-e.
Nagy meglepetésükre, a boltban mindenki megtalálja azt a dolgot, amire szíve legjobban vágyik. És a boltos nem is kér sokat érte – mindenkitől csak annyit, amennyi a zsebében lapul. De mivel ilyen olcsón ad mindent ez a kedves kis öregember így kér még mellé egy apró szívességet, általában egy kis csínytevést. Az emberek kezdenek egymás ellen fordulni, jó szomszédok, barátok, haragszanak meg egymásra, mindenki a másiakt okolja és ezeknek a „csínyeknek” sokszor ártatlan emberek esnek áldozatul. A seriff nem tud mit kezdeni a helyzettel, mely egyre furcsább, sőt még saját tragédiájával is meg kell küzdenie, nem rég veszítette el a családját. Nemsokára odáig fajulnak az események, hogy megtörténik az első haláleset. Vagyis kettő és ráadásul mindkettő gyilkosság. Pangborn seriff megérti, hogy itt azonnal lépnie kell, hiszen folytatódik az erőszakhullám, gyilkossági kísérletek, gyilkosságok öngyilkosságok sorozata. Nem is sejti, hogy az új lakó a gyökere a problémáknak, akinek hatalmas erő van a birtokában, talán ő a megtestesült gonosz?

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply