Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / Hőhullámok a klímax idején

Hőhullámok a klímax idején

A hőhullámok okát egyelőre sajnos még nem sikerült megállapítani. Számos elmélet létezik, de egyik sem végleges. Lényeges tényező azonban, hogy a hőhullámok, bár nagyon kellemetlenek, nem életveszélyesek, és elmúlnak a klimax lezárulásával.
A hőhullám elemeitől – a magas testhőmérséklettől és a hajszálerek kitágulásától – azonban megszabadulhatunk bizonyos kiegészítők segítségével. Az E-vitamint egy ideje sikerrel alkalmazzák a hőhullámok kezelésére, ezenkívül az E-vitamin vigyáz az arcbőr szépségére, javítja a vérkeringést számos egyéb jótékony hatása mellett. Az ösztrogén lebontja ezt a vitamint, ezért ha valaki hormonokat vagy ösztrogénben gazdag gyógynövényeket szed, még inkább megéri odafigyelnie az E-vitaminra. A hőhullámokkal járó bőrpírt a kitáguló véredények okozzák, ezért a visszatérő hullámokkal a hajszálerek falai állandóan tágulnak és összehúzódnak. Az érfalak károsodását megelőzendő érdemes C-vitamint szedni bioflavonidokkal együtt. Ez a kezelés hatásosnak bizonyult a hőhullámokkal szemben.
Étrend a változás korában
A klimax idején legfontosabb a teljes tápértékű étrend, melyből hiányoznak a finomított ételek, mivel számos táplálék közvetlenül hat a tünetekre, és sokat tehet csökkentésük érdekében.
Teljes értékű az az étrend, mely komplex szénhidrátokat tartalmaz. A rostos élelmiszerekből származó extra tápláléktömeg jó egészségben tartja a beleket, biztosítja a salakanyag kiürülését (nem okoz többé gondot a székrekedés), és a teljes értékű ételek nagyobb tömegük miatt természetesen sokkal laktatóbbak, mint finomított megfelelőik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Folyás

A hüvelyt a hüvelynyálkahártya átlátszó, híg váladéka tartja nedvesen. A váladék mennyisége változó. Tüszőrepedéskor, terhesség …

Hozzászólás