Hozzávalók:
– 1 kis fej káposzta
– 20 dkg darált sertéshús
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 kis fejű vöröshagyma
– 2 evőkanál olaj
– kevés vaj
– sűrített paradicsom
– só, bors
Elkészítés:
A leveleire szedett fejes káposztát sós vízben leforrázzuk.
Az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a darált húst olajon megpirítjuk, sóval, borssal, sűrített paradicsommal ízesítjük.
Egy kivajazott tűzálló tálat kibélelünk káposztalevelekkel, a húsos massza egyharmadát ráterítjük, tovább folytatjuk a rétegezést.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Tanácsok:
Egy kis sovány sajtot is lehet a tetejére reszelni, ha úgy szereti a család.
Elkészítési idő: 50 perc