Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Johnny English újratöltve

Johnny English újratöltve

A Johnny English újratöltve amerikai vígjáték Rowan Atkinson főszereplésével. A James Bond paródia újabb epizódjában a Mr. Bean figura ismét visszatér a filmvászonra, sokak örömére.

A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. A botcsinálta titkos ügynök balul alakult ténykedései után önként vállalt száműzetésbe menekül a messzi keletre egy tibeti saolin kolostorba, ahol feledtetni akarja csúfos kudarcait, és megacélozni testének különféle részeit és „briliáns”, de nyugtalan elméjét. Ám ha kell egy szerencsétlen bűnbak, őt bárhol megtalálják. A MI7 titkosügynökség – mely annyi titkos, hogy senki nem tud róla – visszahívja egy újabb küldetésre Londonba.

A feladat persze nem más, mint megmenteni a világot egy kirobbanó háborútól, mivel egy bérgyilkosokból álló csoport merényletet tervez az Amerikába látogató kínai miniszterelnök ellen, amit mindenképp meg kell akadályozni.

Az ügynökségen feltűnik Simon Ambrose is, a veterán Egyes ügynök (Dominic West), aki Johnny English barátja és régi harcostársa. Kettőjük viszonya azonban nem éppen felhőtlen. English számára ő a feledtetni próbált kudarcát idézi vissza, mely mély nyomot hagyott a lelkében, amit a hosszú, számkivetett évek alatt sem sikerült magában eltemetni annyi, hogy a találkozás fel ne hozza a felszínre a régmúlt történteket.

A Johnny English újratöltve kicsit középszerű, de szórakoztatónak mondható alkotás, ami kicsit komótos tempóban indul ugyan, de a vége felé erőre kap, és egy némi akciójelenetekkel fűszerezve ragadja magával a nézőket.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás