Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Jöttem, láttam, beköltöztem

Jöttem, láttam, beköltöztem

A ’Jöttem, láttam, beköltöztem’ (eredeti címe: HouseSitter) egy ’92-es amerikai vígjáték. A főszerepben az örök tragikomikus figurát, Steve Martint (Davis) és a hebrencs-kedves Goldie Hawnt (Gwen) láthatjuk.
Davis, a megfontolt jóravaló építész csodálatos házat épített szerelmének. Ám mikor elviszi az asszonyt a piros szalaggal átkötött ellenállhatatlan ház elé, a nő megijed és nemet mond neki. Davis életében minden romba dől, magányosnak és haszontalannak érzi magát. Ekkor lép be az életébe, – pontosabban költözik be az álomházba – a szőke pincérnő a kávéházból. Davis dióhéjban elmesélte neki a történteket és egy rajzot hagyott az asztalon az elbűvölő otthonról, Gwen pedig nem tétlenkedett: megkereste, és beköltözött. Mire Davis erre rájön, már a kis térség apraja-nagyja a kettejük – nem létező – szerelméről, a spontán házasságkötésükről és a jövőjükről fecseg. A férfinak egy pillanat alatt a fejére nő a mámorítóan szép és szeretetreméltó, mindazonáltal szeleburdi és elviselhetetlen nőszemély. Gwen száját ismeretségük óta nem sok igaz szó hagyta el, lételeme ugyanis a hazudozás, kitalálás, elferdítés.
Ráadásul újra feltűnik a színen Becky, akinek eredetileg a ház épült. Rácsodálkozik a friss kapcsolatra, és más szemmel kezd nézni a mindaddig kissé unalmas és kiszámítható Davisre. Az érzelmek újra fellángolnak mindkét oldalról, ám Davisnek Gwen sem közömbös.. Vajon a szertelen-csacska szőke loknis nőt választja? Vagy a régóta lelki társnak tartott Beckyt, akivel már múltjuk van?

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás