Kezdőlap / Kommunikáció / Mobiltelefon / Kínai klónozás a mobilvilágban

Kínai klónozás a mobilvilágban

Nincs olyan ember már a világon, akinek ne lenne legalább egy terméke kínai. Sokan viszont leszólják, csak azért mert kínai. Pedig a kínaiak mindent képesek leutánozni, ruhától kezdve a telefonokig mindent, sőt már várost is másoltak egyes hírek szerint. De ne kanyarodjunk el a témától, tehát kínai klónok. Bizony léteznek.
Méghozzá igen nagyszerű klónok, létezik igen sok féle, de talán a legelterjedtebb a világszerte ismert „harapott alma” cég iPhone típusú készülékének utánzata. Az első látásra megszólalásig hasonló telefonok, tényleg csak a megszólalásig hasonlóak, főként jegyeikben vélhető fel hasonlóság, belsejük, operációs rendszerük viszont teljesen más. Az iPhone operációs rendszere egyedi és a gyártó cég fejleszti, a kínai klóné ezzel ellentétben JAVA alapú operációs rendszer, tehát azok az alkalmazások, amik az eredetin futnak és, telepíthetők azok az utánzaton sehogy sem elérhetők.
Viszont ami klónok mellett szól az a Dual-SIM támogatás, ugyanis ezekben a készülékekben két különböző hálózatú SIM használható egy időben, és a legtöbbjük már gyárilag ismeri a magyar nyelvet.
A klónok szinte mindegyike rendelkezik WiFi-vel illetve SD kártya bővíthetőséggel. Bluetooth-t is nagyszerűen kezeli. Valamint áruk töredéke az eredetinek, és szerintem megérik az árukat. Tehát attól, hogy kínai még nem biztos, hogy rossz is.
Ilyen klónokat főként az interneten tudunk venni, ha ilyen telefon gazdái szeretnénk lenni, mivel a boltokban nem igazán terjedtek el. A fent említett Kínai dolgokkal szembeni előítélet miatt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

ZTE Blade – okostelefon távol-keletről

A ZTE által gyártott Blade típusú okostelefonon Android operációs rendszer fut. A távol-keleti gyártó korábban …

Leave a Reply