Kezdőlap / Kommunikáció / Mobiltelefon / Mobil a gyereknél

Mobil a gyereknél

Magyarországon, ahogy a világ többi részén is, igen elterjedt kommunikációs eszköz a mobiltelefon. Manapság minden háztartásban megtalálható legalább egy darab készülék. Sokszor hallunk a hátrányairól, káros, rákkeltő hatásairól, mégis mindenki használja, mert ez a legegyszerűbb és legkorszerűbb módja, hogy a kapcsolatot tartsuk, beszéljünk egymással: szeretteinkkel, barátainkkal, kollégáinkkal.
A legjobban a fiatalok kedvelik a szebbnél szebb telefon választékot. A lányok ékszerként hordják a csillogó, trendi készüléküket, a fiúk pedig a férfiasságukat fejezik ki egy-egy komolyabb, többfunkciós telefonnal. Sajnos már egész fiataloknál, 7-10 éveseknél is megfigyelhetjük, hogy telefonnal a kezükben jönnek-mennek az utcán, vagy az iskolában, de általában még csak zenehallgatásra, játékra használják a szülőktől indokolatlanul kapott készüléket. Ők normál esetben nem járnak el otthonról felnőtt felügyelet nélkül, tehát semmi szükségük még a telefonra, csak a társaiktól akarnak kitűnni vele az iskolában, vagy a baráti körben.
Hátrányai, káros hatásai mellett viszont nagyon sok előnye is van annak, hogy az embereknél telefon található. Egy fiatal, kamasz gyermek esetében például nagy előny, ha a szülő bármikor el tudja érni csemetéjét, ha az késik otthonról, vagy ő maga tudja hívni a szülőket, hogy ne aggódjanak. Ez a szülőket is megnyugtatja valamelyest és a gyermek is biztonságban érezheti kicsit magát azáltal, hogy bármikor segítséget tud hívni telefonjával.
Ne féljünk hát utódunk kezébe mobilt adni, csak mérjük fel, hogy szüksége van e már rá, és hogy felelősséggel tudja e használni a sokszor több tízezer forintos készüléket.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kínai klónozás a mobilvilágban

Nincs olyan ember már a világon, akinek ne lenne legalább egy terméke kínai. Sokan viszont …

Leave a Reply