Korfu

Görögország egyik legzöldebb szigete Korfu. A görög tengerpartok közül talán ezek a legszebbek. A sziget fővárosában, melyet szintén Korfunak hívnak, megtalálhatjuk Szent Szpiridon templomát, aki a sziget védőszentje. Korfun híres kávézókat találunk, majd kávézás után barangolhatunk egyet az óváros sikátoraiban. Érdemes a Vlachérna kolostornál búcsúzni a nap utolsó sugaraitól. Páratlan szépség itt a naplemente. A régi Erődöt is megéri meglátogatni, ahol a turisták a Castel Nuovo világítótoronyból tekinthetik meg a csodálatos kilátást. Amennyiben a fiatalos, pergős nyaralást kedveljük, a fővárostól északra fekvő Ipsos a megfelelő választás. De ha békés, családias nyaralásra vágyunk, a sziget déli oldala tökéletesen megfelelő lesz számunkra. Korfu közepe felé egy teljes egészében eredetire helyreállított régi faluba, Daniliába juthatunk. Bepillantást nyerhetünk a görög esték és éjszakák adta hangulatokba, és apró szuveníreket is vásárolhatunk.
Észak felé egy Kalámi nevű kis falucskába jutunk. Ebben a településben található Lawrence Durell otthona, ami ma taverna. Innen nem messze megtaláljuk Angelokastro várát, mely a naplemente utolsó sugarainál pompázatos zöldes fényben tündököl.
Megtekinthetjük Vilmos császár egyik kedvelt tartózkodási helyét is, mely Pelékas faluban található a hegyen. Szemkápráztató látvány tárul elénk az itt található a “Császár trónja” névre hallgató kilátóról.
A szigeten dél felé található a Glyfadai partszakasz, melynek jellegzetessége, hogy csupán egyetlen szálloda van itt, viszont számtalan apartman van kiadó. Igen közkedvelt a fiatalok körében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás