Kezdőlap / Kommunikáció / Internet / Közösségek a neten

Közösségek a neten

Hazánkban is elterjedt a világ egyik legnagyobb és legtrendibb közösségi oldala.
Az eddigiekhez képest sokkal közvetlenebb és fiatalosabb az oldal, hiszen a kitalálója, fejlesztője Mark Zuckenberg is fiatal még. Egyetemi diák volt, aki iskoláján belül akarta összetartani az embereket ezen az oldalon. Mára félmilliárd aktív tagja van a lapnak, valamint egy film is készült a sikertörténetről.

De mi is ez az oldal? Először is regisztrálnunk kell, majd sorban jönnek a bejelölések az ismert, és kevésbé ismert emberektől, hogy ugyan legyünk már az ismerősei, mert az olyan jó lesz nekünk.
De miért is lenne az? – kérdezhetnénk és jogos a kérdés, hiszen akivel jó barátságban, beszélő viszonyban vagyunk, azzal tudunk találkozni, hívni telefonon, akivel meg nem, arra nem is biztos hogy kíváncsiak vagyunk.
Na, de ha már regisztráltunk és felvettük az ismerőseinket, nézelődhetünk is. Megtudhatjuk ki-kivel van kapcsolatban, vagy éppen ki-kivel szakított, vagy veszekszik. Megtudhatjuk mit csinálnak ismerőseink éppen, milyen a kedvük, vagy éppen hová mennek a hétvégén bulizni. Talán néha több információt is kapunk egy-egy emberről, mint azt szeretnénk….
Az oldalnak több alkalmazása is van, melyeket sorban fel lehet venni. Van például „minden napra egy idézet” alkalmazás, ezzel kapunk minden nap egy okos, bölcs mondatot az üzenőfalunkra, vagy van „szív küldi” alkalmazás, ezzel különböző mintájú szíveket küldhetünk az ismerőseinknek.
Nem sok hasznunk származik egy ilyen oldal regisztrációjából, talán az egyetlen az lehet, hogy rég nem látott, távolban élő ismerőseinkkel is tudunk kommunikálni, ha éppen arra szottyan kedvünk.

Hogy miért jó mégis mindez?? Ki tudja. Talán, hogy érezzék az emberek, hogy ők is tartoznak valahová. Nem tudom…A lényeg, hogy mindenki megtalálható itt, aki csak számít. Legyen az kisgyerek, kamasz, középkorú vagy nyugdíjas.
Mindenki kíváncsi és részese akar lenni ennek a hihetetlenül nagy és fejlődő közösségnek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Online függöség

Régóta léteznek olyan pszichiátriai kísérletek, amelyek a közösségi oldalakhoz kapcsolódó függőséget vizsgálják. A kísérletek során …

Leave a Reply