Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / MacGregor Kinley A fekete lovag legendája

MacGregor Kinley A fekete lovag legendája

MacGregor Kinley A fekete lovag legendája 2005-ben jelent meg az Alexandria Könyvkiadó gondozásában.
A történet a középkorban játszódik. Főhőse Styder de Blackmoor bátor lovag, aki éppen egy lovagi torna megnyerésére készül. Ez azonban csak a látszat, ugyan is a lovag egy titkos szövetség vezetője. A szövetségben lévők egyetlen célja pedig a gyermekek és a rászorulok megmentése. Styder de Blackmorrt üldözik a nők. A lovag múltját számos titok kíséri, és bárhogy is vigyázz hamarosan újabb titkok derülnek ki.
Rowena de Vitry egy női trubadúr, aki teljes szívből gyűlöli a lovagokat. Rowena gyönyörű, és bár elvei miatt a férfiak körében kevésbé vonzó azonban hatalmas birtokai és vagyona miatt számos kérője akad. Rowena makacsul ragaszkodik ahhoz, a szabad párválasztáshoz és az igaz szerelemhez. A makacsságát azonban nem nézi jó szemmel sem a királyi pár, sem pedig a nagybátyja. Amikor látják, hogy egyenes úton nem fognak boldogulni trükkhöz folyamodnak, mert azt szeretnék, hogy Rowena és Stryder egy párrá váljon. De ennek a megvalósulásában senki sem hisz igazán. Styder lovag hamar szemet vet a lányra, igaz ekkor még nem tudja, hogy ki is ő valójában. Rowena és a lovag bár nem tudják, hasonlítanak egymáshoz, mert mindkettőjük gyerekkora mély sebet hagyott bennük, és mindketten ragaszkodnak az elveikhez, esküjükhöz.
A kettőjük közötti kezdeti ellenszenv azonban gyorsan barátsággá alakul, ami még a szerelemben is kitart köztük.
Eközben a szaracénok is próbálják bevégezni küldetésüket. A regényt átszövik a párbajok, számos titkokra derül fény. Nem mindenki az, akinek mondja magát.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás