Kezdőlap / Állatok / Kutya / Beagle, a kis vadászkutya

Beagle, a kis vadászkutya

A beagle fajtát évszázadok óta tenyésztik az Egyesült Királyságban, a kopók egyik legősibb fajtája. A fajta nevét a kelta, óangol beag, begle szóból származtatják, ami a legkisebb kopófajtát jelenti, és méreteit tekintve hűen megfelel ennek az elnevezésnek. A beagle igazán kedvelt, népszerű fajta, nem lehet két egyforma példányt találni a kutyusok között. Bicolor illetve tricolor színekben különböztethetőek meg, ezeken belül pedig számos színváltozatú kutyus létezik.
A bicolorok esetében vannak a szinte majdnem teljesen fehér színűek halvány barna foltokkal, viszont a tricolor kutyusoknál nem a fehér szín a mérvadó, az ő esetükben előfordul, hogy csak a mancsuk vagy a farok vége fehér, illetve néhány folt a hasukon és a fejükön is megtalálható. Minden kutyus más és más, és ahogy növekednek folyamatosan változik a színek aránya.
A beaglek okos, intelligens, szelíd kutyusok, ugyanakkor nagyon makacsok is, időben meg kell őket tanítani rá, hogy ki az úr a háznál. Nagyon játékosak, kíváncsiak, minden érdekli őket, sok mozgást igényelnek „vadász” jellegükből adódóan. Nagyon szeretik a hasukat, szinte feneketlen a gyomruk, bármennyi ételt képesek lennének elpusztítani, így oda kell figyelni az etetésükre, bármennyire is szomorú, könyörgő tekintettel néznek ránk, ha üres a tányérjuk, nem szabad túletetni őket. Méretéből adódóan akár lakásban is tarthatóak, de a kertes házat semmi sem pótolhatja. Más kutyusokkal is jól kijön, rövid szőre könnyen tisztán tartható, lelógó fülei pedig imádnivalóan bájos külsőt kölcsönöznek neki a szomorkás szemei mellett. Egyetlen pillantásukkal képesek levenni az embert a lábáról, ha emellett a fajta mellett döntünk biztos, hogy sok örömet fog szerezni, és ha úgy érzik szeretet és törődést kapnak, akkor annak a sokszorosát fogják visszaadni a gazdinak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ausztrál silky terrier

Közepes termetű, izmos kutya. Feje hosszúkás, szeme kék. Fülei fejéhez simulnak. Kissé magas ágyéka van, …

Hozzászólás