Kezdőlap / Állatok / Kutya / Írfarkas a szelíd óriás

Írfarkas a szelíd óriás

Az ír farkaskutyát a világ legnagyobb kutyájaként emlegetik és nem véletlenül. Marmagassága 71-86 cm között mozog. Az ír farkas kutya nagy termete ellenére a legszelídebb fajtájú kutyák közé tartozik. Csendes, nyugodt, jóindulatú. Rendkívül erős és méretéhez képest meglepően gyors mozgású kutya. A durva külső meleg ellenére igen gyermekszerető.
E fajta története szorosan összefügg a kelta nép történelmével. A fajtát a kelták főleg vadászat miatt tenyésztették. A tekintélyt parancsoló, bátor, és hűséges társ volt a vadászatok során. A fajta a XIX. Században kelt újra életre. Az áldozatos tenyésztőmunkának köszönhetően a fajta népszerűsége nőtt. Ekkor alakultak ki a fajtára napjainkban is jellemző külső és belső tulajdonságok.
Jellemzői:
Színe: leggyakoribb a szürke, de lehet vörös, fekete, cser, acélszürke, fehér, búzaszínű vagy őz barna és csíkozott is. A kanok legalább 79 cm, a szukák miniálisan 71 cm marmagasságúak. Súlyuk általában 45 és 60 kg között változik.
Állítólag Több száz évvel ezelőtt előfordultak a 120 cm magas 80 kg-os példányok is.
Megbízható, türelmes, nagylelkű és intelligens. Sohasem agresszív, de bátor. Városban nem ajánlott a már csak a méretei miatt sem .Térre és rengeteg mozgásra van igénye.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ausztrál silky terrier

Közepes termetű, izmos kutya. Feje hosszúkás, szeme kék. Fülei fejéhez simulnak. Kissé magas ágyéka van, …

Hozzászólás