Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Machete (Machete – 2010)

Machete (Machete – 2010)

A korrupcióban fuldokló Mexikó elhagyatott városában indult bevetésre Machete. Nem is sejtette, hogy ezzel mekkora bajba sodorja magát és feleségét. Machete amint megérkezett a megadott helyre tőrbe csalja a saját rendőrfőnöke, és egy veszélyes drogbáró Torreznek nem siker megvesztegetnie a bajba jutott férfit. Ezért megöli Machete feleségét, ezt igazság mecénása nem hagyhatja annyiban. Évekkel később Texasba költözik, hogy új életet kezdjen Amerikában. Tudja a rendszer kitagadja, mivel illegálisan tartózkodik az országban. A korrupt elit hálózat utoléri Texasban is, felbérelik, hogy öljön meg egy szenátort. A férfinak nincs más választása, ezért elfogadja a feladatot, csakhogy újra tőrbe csalják és meglövik. Machete senkire sem számíthat, kivéve szövetségeseire, Sartanára a gyönyörű beépített ügynökre, és a szexi taco árusra Luzra, illetve egy papra, aki kiválóan ért a fegyverekhez. Mostmár Machete szeme előtt csak egy cél lebeg, leszámoljon, azokkal az emberekkel akik bajba sodorták. Most már a rendőrség is körözi, mivel a szenátort meg akarta ölni. Csakhogy a szenátor megölése, csak jól kidolgozott terv része volt, amiről Machetének fogalma sincs. A maxikói bevándorlók tisztességes és normális életet akarnak élni Amerikában, ezért összefognak Macheteval és csapatával a cél elérése érdekében.
A film 2010-ben készült egy ál-trailer alapján, ami a Kémkölykök és a Grindhouse filmek elején volt látható. A Robert Rodriguez rendezőnek fogalma sem volt arról, hogy egyszer a Macheteből is film készülhet, de mivel rengetegen érdeklődtek a karakter iránt, úgy döntött elkészíti a másfél órás filmet.

Rendező: Robert Rodriguez, Ethan Maniquis
Író: Robert Rodriguez, Elizabeth Avellan, Rick Schwartz
Forgatókönyvíró: Robert Rodriguez, Álvaro Rodriguez
Producer: Elizabeth Avellan, Aaron Kaufman, Iliana Nikolic
Vágó: Rebecca Rodriguez
Operatőr: Jimmy Lindsey

Főszereplők és magyar hangok:
Danny Trejo (Machete) (Varga Tamás)
Robert De Niro (John McLaughlin szenátor) (Reviczky Gábor)
Jessica Alba (Sartana Rivera) (Solecki Janka)
Steven Seagal (Torrez) (Rosta Sándor)
Michelle Rodriguez (Luz) (Pikali Gerda)
Jeff Fahey (Michael Benz)
Don Johnson (Stillman)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply