Mert olvasni jó

Manapság egyre nagyobb gondot kéne fordítani az irodalomnak, az olvasás fontosságának. Az olvasás olyan tevékenység, ami megmozgatja az ember szellemét, a fantáziáját, gondolkodásra sarkallja. És olvasni igenis jó és hasznos. Nem csak azért, mert maga az olvasás képessége egyszerűen elengedhetetlen a mindennapi élethez is, hanem mert rengeteg információ van, amihez csak olvasás útján juthatunk hozzá.
Aki szeret olvasni, az nem éri be mással, kifejezetten könyveket olvas és nem a könyvek interneten is fellelhető elektronikus változatát. Mert aki szenvedélyes könyvrajongó, az gyűjti és halmozza a könyveket, a könyvek illatát is felbecsülhetetlennek tartja, semmi pénzért nem cserélné le egy elektronikus kütyüre azt az érzést, amit egy kézzel fogható könyv lapozgatása nyújt.
A lényeg, hogy olvasni kell, főleg önmagunkért. Aki talált már számára nagyon tetsző könyvet, és vannak kedvencei, az tudja milyen érzés az, amit az olvasás nyújt. Megfelelő könyvvel a kezünkben elmenekülhetünk egy másik világba, és ha csak az olvasással töltött idő erejéig, de elszökhetünk a valóságból, kikapcsolódhatunk. Egyes könyvek szórakoztatnak, mások tanulságosak vagy épp erőt adnak. Vannak, amelyekből sokat tanulhatunk tudományokról, életről, történelemről, kultúrákról és sok egyébről. Az olvasás adta élmény összeköt minket és közös beszédtémát adhat. Régen kuriózumnak számított az olvasás és csak kiváltságosok engedhették meg maguknak ezt a fajta szabadidős elfoglaltságot. De van ami örök: könyvek olvasása révén kulturálódhatunk.
Aki nem szeret olvasni, az se adja fel! Mindenki talál olyan könyvet, amiben szívesen elmerül, csak kitartónak kell lenni és nem szabad feladni. Annyi történet van már, annyi műfajban születtek írások, kizárt, hogy ne lenne mindenki számára olyan, ami sikert arat nála.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztás: az Ószövetség

Egy híres ember újonc katonaként egyszer így tanakodott magában: “Hosszú ideig tartó háborúba megyek, és …

Hozzászólás