A suttogó

A suttogó című színes amerikai romantikus családi dráma 1998-ban készült. A film eredeti címe: The Horse Whisperer
A filmet rendezte Robert Redfordl. A forgatókönyvet Nick Evans regénye alapján írta Eric Roth és Richard LaGravenese. A film 170 perces.
A 14 éves Grace McLean (Scarlett Johansson) nagyon szereti a lovakat és ő maga is versenyez. Egyik alkalommal, amikor kilovagol a lován Pilgrim nyergében súlyos baleset éri őt és a lovát is. Mind a ketten súlyosan megsérülnek és nem csak testileg, hanem lelkileg is komoly traumát szenvednek. Grace kórházba kerül és egyelőre hallani sem akar a lovakról. Pilgrim is megvadult a balesetben és nem enged senki magához közel. Grace édesanyja, Annie McLean (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő odaadással ápolja a kislányát. Egy idő után azonban rájön arra, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik, és csak együtt fognak tudni meggyógyulni. Külön-külön soha. Ezért lányával és a lóval Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford). Tomnak különleges képessége van a lovak gyógyításához és Annie bízik abban, hogy a lánya lovát Pilgrimet is megtudja majd gyógyítani. Grace a baleset óta kerüli a lovat, azonban most szembe kell néznie barátjával , mert Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét. Eközben azonban Tom és Annie egymásba is szeret. Annienek el kell döntenie, hogy visszamegy-e a férjéhez, vagy pedig új életet kezd Montanában. Grace és Pirgrim sikeresen meggyógyul.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply