Meteorák

A nyár beköszöntével beindul az igazi turistaszezon a Földközi – tenger országaiban. A francia, olasz, valamint a spanyol tengerpart mellett még mindig nagy népszerűségnek örvendnek Görögország vizei.
Bevált szokás, hogy a nyaralók felkeresik a célország néhány nevezetességét, természetesen időtől, anyagiaktól és egyéni igényektől függően.
A Görögország északi területén elhelyezkedő Meteorák elnevezésű kolostor együttes sok-sok éve nagy népszerűségnek örvend az utazók körében, köszönhető mindez a helyet övező misztikus hangulatnak és természetesen a természet és ember alkotta csodának. A természeti kincs kialakulása a geológusok szerint 50 millió évvel ezelőttre tehető.
A vidék sajátos látnivalót kínál a 100-150 méter magas sziklacsúcsokkal, melyek tetején kolostorok helyezkednek el. A kolostorok, melyek közül manapság már csak néhány lakott, sziklába vájt lépcsősorokon valamint sziklaszirteket összekötő hidakon közelíthetőek meg.
A turisták által legkedveltebb a Nagy Meteora kolostor, ahol nyáron folyamatos a tömeg. Kisebb és talán pont ettől különlegesebb a Roussonau – kolostor, ahol a már korábban említett hídon átkelve a kilátóhoz felejthetetlen látványban lehet része a kíváncsi turistának. A kolostorba való belépés néhány szabályhoz kötött, ami az öltözködést illeti. A rövid szoknyákat , ujjatlan pólókat ne erre a kirándulásra vegyük fel, éppen úgy, ahogyan a férfiaknak is kötelező a hosszú nadrág viselése.
A tériszonnyal küzdők valamint a nyári hőséget nehezen viselők számára nem feltétlenül ajánlott célként ez a turistalátványosság, de aki képes elvonatkoztatni mindezektől, annak számára életre szóló élményt jelent a táj látványa, az égbenyúló sziklák, az emberi kéz által tökéletesre alkotott kolostorok.
A Meteorák megtekintését érdemes összekötni a lábuknál elhelyezkedő ikonkészítő műhelyek egyikének meglátogatásával.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás