Egy igazán különleges, ínyencek való étel. Nagyon finom, nagyon ízletes, számunkra egy kicsit szokatlan ízvilággal. Aki szereti a különleges ételeket annak mindenképp érdemes kipróbálni a Mexikói csokoládés csirkét.
A csokoládés csirkéhez veszünk 2 szép kicsontozott csirkemellet. A csirkemellet vékonyra kiveregetjük és megkenjük a sóval és borssal elkevert vajjal (5dkg vajat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és jól kikeverjük). A 5 dkg mazsolát egy kis időre langyos vízbe áztatjuk, majd a vajjal megkent csirkemellekre szórjuk és meghintjük apróra vágott hegyes erős chilipaprikával. Mikor ezzel készen vagyunk a csirkemelleket feltekerjük, hústűvel összetűzzük, és külső részét sóval és fahéjjal fűszerezzük. Kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Lefedjük alufóliával és forró sütőben 30 percig sütjük. 30 perc után levesszük a húsról a fóliát és 10 percig még pirítjuk.
Amíg a hús sül elkészítjük a csokoládé mártást: Fél fej hagymát apró kockákra vágunk, 1 gerezd fokhagymát összezúzzunk. 2 evőkanál kukoricacsíra-olajat megforrósítunk. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd adunk hozzá 2 lehéjazott apróra vágott paradicsomot és beletördelünk 5 dkg csokoládét. Az egészet 5 dkg mogyoróvajjal, chilivel, 1 evőkanál szezámmaggal és ízlés szerint sóval, cukorral, őrölt fahéjjal és szegfűborssal fűszerezzük. Meghintjük 5 dkg kukorica liszttel. Felöntjük 5 dl húslevessel (húsleves kockából is készíthetjük) és összefőzzük. A megsült csirkét rizságyon tálaljuk és tálaláskor leöntjük csokoládémártással.