Kezdőlap / Önismeret / Párkapcsolat / Mi a boldog házasság titka?

Mi a boldog házasság titka?

A mai világban sajnos egyre több a válás már a fiatalok körében is. Magunkban feltehetjük a kérdést, hogy mi lehet ennek az oka?
Én úgy vélem, hogy elsősorban a rohanó életmód, a munkahelyi stressz, a napi pénzügyi gondok, a modern elektronika befolyásolják a párkapcsolatok megromlását. Sok házaspár nem hallgatja meg a másik problémáját, idegesek, durván szólnak, vagy már nem is beszélgetnek egymással. Nézik a TV-ben levő műsorokat, melyek sokszor agresszivításra hangolják az embert, hallgatják a rádióban levő napi hireket. Pedig az nagyon fontos dolog, hogy otthon a család legalább néhány óráig beszélgessen, törődjön egymással kikapcsolva a TV-t, Internetet és minden zavaró modern eszközt. Ez az egyik dolog, amely jelenleg is sokat javítana a párkapcsolatokon. Az sem szerencsés dolog, hogy a nők manapság kénytelenek dolgozni, akkor is ha két-három gyermeket szültek, mivel szükség van a fizetésükre a családi kasszában. Munka után pedig fáradtak, idegesek az asszonyok és érthető módon nem képesek mindig türelmesen reagálni gyermekük és férjük problémáira. Régen nagyanyáink, nagyapáink számára a házasság szent dolog volt és egy életre szólt, kitartottak egymás mellett jóban-rosszban.
Gyermekkoruk óta arra nevelték Őket, hogy legyenek húségesek társukhoz, bármi történik is. A régi időkben gyakran jártak templomba a gyermekek is, mely szintén jó hatással volt lelki fejlődésükre. A nők nem jártak el dolgozni, ezért gyermekeiket is volt idejük türelmesen nevelni és finom ebéddel, meleg vacsorával várták a férjüket. A modern technika még nem vetette meg a lábát, nem voltak olyan lélekromboló, agressziv filmek, amelyek nagyon rossz hatással vannak manapság a gyermekekre és felnőttekre is egyaránt. Régen többet beszélgettek, jobban odafigyeltek egymásra az emberek.
Jó lenne, ha a mai világban is több ember eljárna a templomba, az iskolákban lenne vallás oktatás és kevesebbet néznék az agresszív búnügyi filmeket. Kicsit lassítana mindenki a napi tempóján és otthon már csak a családdal törődnének, egymással megbeszélnék a napi eseményeket. Biztos vagyok benne, hogy ez sokat javítana a párkapcsolatokon, kevesebb lenne a válás,
az emberek boldogabban élnének.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egyedülálló

Nincs is jobb annál, amikor ott van velünk valaki, aki szeret, akinek mi jelentjük a …

Leave a Reply