Kezdőlap / Társadalom / Online társkeresés / Miért népszerűek az online társkeresők?

Miért népszerűek az online társkeresők?

Az online társkeresés kifejezésre a google.hu 711 000 találatot mutatott. Vajon miért ilyen népszerűek az online társkeresők?
Az Internet megjelenésével új utak jöttek létre, pár kattintás és már több száz kilométerre lévő emberrel tudunk beszélgetni. Az elején még picit nehézkes volt, mert lassú volt az Internet, kevés oldal volt, akkor inkább a chat volt népszerűbb, amin kevés felhasználó volt (de akkor legalább a legtöbb ember normális volt, manapság már a chat-re a maguk nemi szervét mutogató egyének térnek fel). Aztán jött a gyorsabb Internet, a nagyobb elérhetőség, a sokkal több felhasználó. Ma már szinte minden háztartásban van Internet.
De vajon ennyire elkeseredettek az emberek a való életben való társkeresésben? Vagy egyszerűen nincsen idejük? Vagy túl sokat csalódtak az életben és csak beszélgetni akarnak másokkal társkeresőkön hátha jobb lesz valami?
Néha nem is csodálom, hogy sokan használják a társkeresőket. Manapság már alig vannak bálok, vagy olyan rendezvények ahol „normálisan” lehet ismerkedni. Az ember elmegy egy szórakozóhelyre és semmi másról nem szól az egész, csak arról hogy a férfiak vadásznak, de nem barátnőre, hanem szexpartnerre, a lányok meg semmi ruhába illegetik magukat, hogy levadásszák őket. Persze tisztelet a kivételnek.
Az online társkeresés egyik nagy előnye, hogy ha valaki túlságosan ragaszkodik hozzánk, pár kattintással letilthatjuk. Bárcsak a való életben is lenne ilyen gomb. Ezen kívül a mi ideálunknak megfelelően beállíthatjuk, hogy kiket keressen az oldal, így nem kell több ezer olyan adatlapot végignézni, akiknek közük sincs ahhoz, amik mi szeretnénk.
A gyors Internet segítségével ma már nem igazán van olyan csapda, hogy valaki másnak adja ki magát. Van webkamera, skype, láthatjuk, hallhatjuk a másikat, mielőtt találkozunk vele.
Szüleinknek általában még mindig furcsa dolog, hogy nagyon sok fiatal így ismerkedik, de úgy látszik ez a jelen és a jövő.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A mai fiataloknak ez az egyetlen esélye

Régen sok esély volt arra, hogy a fiatalok ismerkedhessenek, ez mára leszűkült egy hellyé, az …

Hozzászólás