Vak szerelem

Jelen társadalmunk egyik legérdekesebb, korábban még a legelképzelhetetlenebb ismerkedési formái jöttek létre melyek korlátai mára lebontódni látszanak. Eltűnt az a fal, melyet úgy neveztünk, hogy távolság. Ha valaki tud angolul, vagy bármilyen más idegen nyelven társalgási szinten, akkor nem túlzást azt állítani, hogy akár földrészek is elválaszthatnak kedvesünktől.
Egyelőre ne menjünk ennyire messzire, tételezzünk fel egy ma már átlagosnak számító online kapcsolatot, mely ebben a példában két szerelmes közti távolságról szól. Ezek a korlátok nem léteznek, hiszen az internet lebontotta őket. A két szerelmes különböző portálokon tarthatja a kapcsolatot, vagy beszélgető programok segítségével beszélhet egymással. Ha látni szeretnék egymást nem kell mást tenniük, mint beszerezni egy webkamerát és egy mikrofont. Máris láthatják egymást és hallhatják hangjukat. Havonta egyszer, vagy kétszer találkoznak a távolság okozta nehézségek miatt.
Nos, az internet tehát erre is képes. Korábban el sem tudtuk volna képzelni, hogy valakinek barátnője/barátja legyen az ország túlsó felében. De, mint minden másnak az internetes társkeresésnek és online szerelmi életnek is megvannak a maga hátrányai és veszélyi egyaránt.
A hátránya az, hogy nem látjuk a másikat, ha chat-elünk valakivel, tehát nincs meg a szemkontaktus, az érintés, nincsenek meg az illatok és minden más ami egy kapcsolattal együtt járna.
Az első randi is tartogathat meglepetéseket, veszélyeket, mert nem lehet teljesen megbizonyosodni arról, hogy az illető csaló vagy sem. Ráadásul egy ilyen randevú korábban már végződött csúnyán. A fiú megerőszakolta és megölte a lányt akivel találkozott.
Természetesen nem ez az általános és lehet teljes egy ilyen szerelem, hiszen nem az előbb említett szörnyűség a példa itt Magyarországon. Nagyon sok távkapcsolat megy tönkre pontosan a távkapcsolat adta nehézségek okán, de amelyek nagyon erősek, azok képesek fennmaradni és gyakran összeköltözés és házasság a vége. Nagyon fontos tehát, hogy csak olyannal létesítsünk ilyen kapcsolatot aki a közelünkben lakik és semmilyen esetre ne bízzuk teljesen rá magunkat partnerünkre, mert az híres mondás még mindig igaz: az ördög soha nem alszik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

i-Love

A számítástechnika korában, amikor a kedvenc fotelunkban ülve vásárolhatunk a neten, vagy épp olvashatjuk a …

Leave a Reply