Múzeumi látnivalók

Benaki Múzeum:
Itt a Bizáncnc kori kézművesség emlékei, kopt textíliák, kelet-ázsiai művészeti gyűjtemény, a görög szabadságharc emlékei és görög népviseleti ill. népművészeti anyag tekinthetők meg.
Az 1930-ban berendezett múzeumban, melynek fóépülete egy egykori magánpalota, kora keresztény szobrok, mozaikok, valamint bizánci ikonok páratlan gyűjteménye várja a látogatót.

A Nemzeti Történeti Múzeum:
a modem Görögország történelmet kísérhetjük nyomon.

Érdemes ellátogatni az Akropoli.v. nyugati részén található Areioszpagoszra (Árész dombja) , ahol az ókorban a gonosztevőket elítéiték, a Philopapposz dombra, ahol a szír vezér, Philopapposz síremléke van (i. sz. 115), a Pnüx dombra, ahol az i. e. lV. sz.-ig népgyűléseket tartottak, továbbá a város északkeleti részén a 277 m magas Lükabénosz dombra (fogaskerekű vasút), a Gennadins: könyvtárba és a Moni YetrGki-kolostorba.

A Lükabéltosz dombról újra megcsodálhatjuk az egész várost, hiszen az Athén közepén magasodó dombról elénk tárul a csodálatos metropolisz. A domb több felől is megközelíthető. Északi részét az t tdosz Aszklipiu felől, jobbra fordulva az Odosz Didotun közelíthető meg a legkönnyebben. 1965 óta az Odosz Plutarchu végétől drótkótélpálya is vezet a csúcsára. Az ókori város történetében a dombnak nem volt különösebb jelentősége. A másik út a Szindagma tér felől a Benaki Múzeum mellett, az Odosz Kubari mentén vezet fel. Itt haladunk el Athén egyik közkedvelt tere, a platai Kolonaki mellett. A tér észak keleti sarkánál található a Dexamenni, azaz Athén i. sz. II. században épített vízvezetékének gyűjtőmedencéje, amelyet újjáépítettek és ma is használnak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás