Nők

Egy 1939-es film feldolgozásaként jelent meg 2008-ban a Nők című amerikai film, Diane English rendezésében. Ugyan pénzügyileg sikeresnek nevezhető (tizenhat millió dollárból készült és majdnem ötvenmilliót hozott a mozikban), a kritikusok és a nézők is rossznak tartották a filmet, sokan úgy értékelték, hogy a nők karaktereit nem tartották hihetőnek, élethűnek, sőt olykor inkább idegesítőnek tűntek, a nézők nem tudtak együtt érezni velük.
A film négy nagyvárosi, negyvenes gazdag nő életét követi nyomon: egyikük Mary Haines (Meg Ryan), akit megcsal a férje a fiatal bombázó áruházi eladó Crystal Allennel (Eva Mendes), és erről legjobb barátnője, az újságíró Sylvie Fowler (Annette Bening) értesül legelőször. Míg Mary a szerelemben és a házasságban, addig Sylvie a munkájában sikertelen – hímsoviniszta főnöke mindenáron el akarja tüntetni az újság főszerkesztői posztjáról. Harmadik barátnőjük Edie Cohen, aki egész életét a gyerekvállalásra tette fel, és éppen megint gyereket vár. Negyedik főszereplőnk pedig a leszbikus Alex Fisher (Jada Pinkett Smith), aki évek óta egy szót se vetett papírra, inkább szupermodellek társaságában múlatja az időt. Miután Mary férje lebukik, a négy barátnő összefog, hogy “elintézze” a gaz csábítót, de Marynek is magába kell néznie, hogy ő is hibás-e a házassága elromlásában…
A mellékszerepekben olyan híres színésznők bukkannak fel, mint Candice Bergen vagy Bette Midler. A film érdekessége, hogy az utolsó jelenetet kivéve egyetlen férfi sem jelenik meg benne.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás