Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Pókember 3. (Spider-Man 3. – 2007)

Pókember 3. (Spider-Man 3. – 2007)

Peter Parker, azaz Pókember éli nem mindennapi életét: dolgozik, együtt tölti az idejét Mary Jannel a szerelmével, de amikor valaki bajban van, vagy veszély fenyegeti a várost, ő azonnal segít, mint Pókember. New York-ban szinte mindenki ismeri már a „falmászó” Pókembert, hősként ünneplik. De Peter/Pókember élete hamarosan megváltozik, amikor egy kis meteor belsejéből előbukkan egy fekete anyag, és ráfonódik Peter ruhájára. Innentől kezdve Parker teljesen kicserélődik, ereje megduplázódik, a szimbióta hatásától egyre idegesebb lesz. Peter még nem is tudja, hogy a szimbióta uralja őt, irányítja és olyan emberré változtatja lelkileg, amiről még nem is álmodott. Az újdonsült pókembernek nemcsak a fekete anyaggal, hanem régi barátjával Harryvel és a Homokemberrel is meg kell küzdenie. Harry bosszút akar állni Peteren, mert ő a felelős apja haláláért, ezért a bosszútól éhes srác, továbbfejleszti apja Zöld Manó jelmezét. Időközben Peter megszabadul a szimbiótától és új gazdatestet keres a fekete lény, a paparazzi Eddie Brock személyében. Ezúttal Mary Janenek vetélytársa is lesz Gwen Stacy személyében. Pókembernek még sosem volt ennyire kalandos élete, mint most.
A szuperhősfilm 2007-ben készült, 258 millió dollárból. Az alkotás a bemutató első hétvégéjén 88 millió dollárt ért el. Összesen 1 milliárd 330 millió dollárt ért el világszerte. 2007-ben a Pókember 3 a világ legdrágább filmje volt.

Rendező: Sam Raimi
Író: Stan Lee, Avi Arad
Forgatókönyvíró: Sam Raimi, Ivan Raimi, Alvin Sargent
Producer: Avi Arad, Laura Ziskin
Vágó: Bob Murawsky
Operatőr: Bill Pope
Zene: Christopher Young

Főszereplők és magyar hangok:
Tobey Maguire (Peter Parker/Pókember) (Csőre Gábor)
Kirsten Dunst (Mary Jane) (Vadász Bea)
James Franco (Harry Osborn) (Király Attila)
Thomas Haden Church (Flint Marko/Homokember) (Salinger Gábor)
Topher Grace (Eddie Brock/Venom) (Hevér Gábor)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply